Çetin Agaşe, son kitabını memleketi Kayseri'de tanıttı

'Kod Adı Yeşil', 'Jitem Gerçeği', 'Kaos Ülkesi' gibi kitapların yazarı Çetin Agaşe, son kitabının tanıtımını memleketi Kayseri'de yaptı.

Çetin Agaşe, son kitabını memleketi Kayseri'de tanıttı

Kayserili gazeteci-yazar Çetin Agaşe, Azerbaycan'daki Hocalı Katliamı'nı anlattığı, 'Katliam Çocukları' kitabının ilk imzasını memleketinde gerçekleştirdi. İmza törenini özellikle katliamın meydana geldiği 26 Şubat'da denk getiren Agaşe'yi, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti lokalinde, Başkan Veli Altınkaya ve kentteki meslektaşları karşıladı.

GERÇEK YAŞAMDAN ALINTI

Belgesel roman türünde kaleme aldığı kitapta, Hocalı Katliamı'nda torunlarını kaybeden bir ailenin öyküsünü kaleme aldığını dile getiren Agaşe, "Hocalı'da Katliamı yaşayan bir aileyi tanımıştım ve orada yaşadıkları çok ilgimi çekti. Sonra devamını araştırmaya karar verdim Katliamı yaşayan başka insanlarla tanıştım, onların öykülerini dinledim. Sonra torunlarını kaybeden başka bir aileyle tanıştım. Bu ailedeki bir kadın Bakü ve Türk istihbaratı ile yardımlaşarak torunlarını Türkiye'ye kaçırıyor ve o torunları burada başka bir kimlikle yaşamını sürdürüyor. Ama kadın torunlarını kaybediyor. Bu hikaye beni çok etkiledi. Ortaya çok güzel bir öykü çıktı. Bunu önce araştırma kitabı daha sonra ise senaryo ve belgesel roman olarak kaleme aldım." diye konuştu.

İKİNCİ SERİDE ÇOCUK TİCARETİ...

İlk basımı Aralık ayında yapılan kitabın, şu ana kadar 200 bin satıldığını belirten Agaşe, üçüncü baskının ise gelecek hafta okurları ile buluşacağını söyledi. Katliam Çocukları'nın bir seri olarak devam edeceğini kaydeden Agaşe, ikinci seride de, Etiyopya'daki çocuk ticaretine dair bir öyküye yer vereceğini dile getirdi.

ÖYKÜ BEYAZ PERDEYE AKTARILACAK

Azerbaycan'da da kitaba ilgi gösterildiğini ve pandemi şartları hafifleyince orada da bir imza günü tertip edileceğini kaydeden Agaşe, öykünün yine pandemi sürecinden beyaz perdeye aktarılacağını da sözlerine ekledi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Agaşe, daha sonra kitabını imzaladı.

Çetin Agaşe kimdir?

1967 yılında; Kayseri'de, doğdu. Liseden sonra, Konservatuar Tiyatro Bölümünü bitirdi.Birkaç yıl değişik tiyatrolarda oyunculuk yaptı. 1996 yılında yayın dünyasında, Kanal E, Yeni Ufuk Gazetesi, Senkron Yapım ve Reuters Ajansında, çalıştı. Agaşe, azinliklar & etnik gruplar, edebiyat, kurumlar, örgütler, derin siyaset kategorilerinde eserler kaleme aldı.

>>Selma Kara