Benli'den 'kırmızı' uyarı

Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, yüksek riskli (turuncu) kategoride yer alan kentin, çok yüksek riskli (kırmızı) kategoriye çıkma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Benli'den 'kırmızı' uyarı

Benli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tedbirli ve kademeli normalleşmeye geçilen dönemin iyi değerlendirmesi gerektiğini, aksi takdirde yeni kapanmaların gündeme gelebileceğini işaret etti.

TEHLİKE KAPIDA

Kayseri'nin risk değerlendirme kriterlerine göre yüksek riskli kategoride yer aldığını anımsatan Benli, "Vaka artış hızımıza bakıldığında önümüzdeki dönemde çok yüksek riskli kategoriye çıkma tehlikesiyle karşı karşıyayız. Riskli ve kalabalık alanlardan uzak durmalı, maskeyi doğru kullanarak önlemleri elden bırakmamalıyız. Özellikle taziye ziyaretleri, nişan, komşu gezmelerinden uzak durmalı, arabaşı sofraları, bağ oturmaları gibi şehrimize özgü toplu etkinliklerden kaçınmalıyız." dedi.

AŞILAMADA İLK 5’TEYİZ

Tedbirlere uyum ve aşılamanın önemine değinen Benli, "Dünyada aşılamada ilk 5'te yer almanın gururunu yaşadığımız bu günlerde, aşı hızımızla biz de ilimizdeki 186 bin olan hedef nüfusumuzun yüzde 68'i aşılanmış durumdadır. Kayseri olarak risk grubumuzun turuncudan kırmızıya dönmemesi için tedbirlere sıkı sıkıya bağlı kalarak, sıramız geldiğinde aşılarımızı yaptırmamız gerekmektedir. Ayrıca aşısını olmamış yaşlılarımız için yardımcı olalım." ifadelerini kullandı.

Ekrem Nazlı