Bellona Kayseri 'den bir ilk !

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi 'nin 22. hafta maçında Bellona Kayseri Basketbol, sahasında Birevim Elazığ İl Özel İdare 'yi 92-74 mağlup etti. Bellona Kayseri Basketbol bu sezon ilk kez üst üste 2 maç kazandı.

Bellona Kayseri 'den bir ilk !

Kadir Has Stadyumu’nda oylanan karşılaşmada Bellona Kayseri Basketbol parkeye Melis, Glory, Kitija, Esra ve Tyasha beşlisi ile çıktı. Kayseri temsilcisi ilk periyotu 22-17 önde kapattı. İkinci periyotta da rakibine üstünlük sağlayan Bellona Kayseri Basketbol devreyi Glory Bassey Johnson performansı ile 53-35 önde tamamlandı.
3. periyotta etkili oyununu sürdüren Bellona Kayseri Basketbol, Birevim Elazığ Özel İdare 'ye potada fazla şans tanımadı. 21 sayı fark atan Bellona Kayseri Basketbol 3. periyotu 75-56 bitirmeyi başardı.
Son periyotta ise Kalani Chanel Brown’ın pota altında ve serbest atıştaki isabetli sayıları ile farkın kapanmasına izin vermedi. Birevim Elazığ Özel İdare ise pota altında sayı bulmakta zorlandı ve hücumlardan eli boş döndü.
Bellona Kayseri Basketbol, Birevim Elazığ Özel İdare’yi Kalani Chanel Brown, Glory Bassey Johnson ve Tyasha Pearl Desiree Harris, Kitija Laksa’nın çift haneli sayılara ulaştığı karşılaşmada 92-74 kazandı.

 

Bellona Kayseri Basketbol boyalı alanda 42 sayı buldu


Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde Kayseri temsilcisi Bellona Kayseri Basketbol, Birevim Elazığ Özel İdare karşılaşmasında boyalı alanda rakip potaya 42 sayı bıraktı. Yeni transferle hücumda daha etkili olan Bellona Kayseri Basketbol hızlı hücumda 28 sayı buldu. Rakibine karşılaşmada büyük üstünlük sağlayan Kayseri temsilcisi, aradaki en büyük sayı farkını 27’ye kadar çıkarırken, 15 seri ile üst üste sayılar buldu. Top kayıplarından 20, ikinci şans sayısından 12 sayı bulan Bellona Kayseri Basketbol, benchten ise 34 sayı buldu.

 

 Glory Bassey Johnson yüzde 100’lük istatistikle oynadı


Bellona Kayseri Basketbol oyuncusu Glory Johnson rakip potaya 15 sayı bıraktı. Sahada 22 dakika 10 saniye kalan tecrübeli oyuncu, 5 atış girişiminin tamamında sayı buldu.
1.91’lik boyu ile Johnson, Bellona Kayseri Basketbol potası altında 2, Birevim Elazığ Özel İdare potası altında ise 9 ribaund aldı. Johnson rakip oyunculara 3 faul yaparken kendisine de 3 faul yapıldı.

4 oyuncu çift haneli sayılara ulaştı

İki hafta üst üste kazanma başarısı göstererek moral bulan Bellona Kayseri Basketbol’da Kalani Chanel Brown 15, Glory Bassey Johnson 15, Tyasha Pearl Desiree Harris 14, Kitija Laksa 13 çift haneli sayılara ulaştı. Melis Gülcan ise takıma 8 sayı ile katkı verdi.

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi
- Bellona Kayseri Basketbol: 92 - Birevim Elazığ İl Özel İdare: 74
 
 
Salon: Kadir Has Kongre Merkezi

Hakemler: Can Mavisu, Mustafa Akıllıoğlu, Serdar Saraç

Bellona Kayseri Basketbol: Jonhson 15, Laksa 13, Esra Topuz 8, Harris 14, Melis Gülcan 8, Sevgi Tonguç 8, Zeynep Öykü Kalbisağde 3, Ayşegül Aladağ 3, Gülse Uğur 5, Cansu Çolakoğlu, Fatma Dikmen, Brown 15

Birevim Elazığ İl Özel İdare: Gamze Takmaz 8, Nazlı Güngör, Naile Çırak 8, Esma Çelen Türk 2, Sera Özelçi 3, Şuğranur Sönmez 11, Nuran Tutsak 13, Cannon 19, Baric 10

1. Periyot: 22-17 

Devre: 53-35

3. Periyot: 75-56