Bal kabağının çekirdeği kendi içerisinde filizlendi

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde yetişen, 10 kilogram ağırlığında bir bal kabağının çekirdeğinin kendi içerisinde filizlenmesi şaşkınlıkla karşılandı.

Bal kabağının çekirdeği kendi içerisinde filizlendi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Çelik, Yeşilhisar’da bağ komşusu tarafından kendisine hediye edilen bal kabağını kesince şaşkınlığını gizleyemedi. Bal kabağının içerisinde çekirdeklerinin filizlendiğini gören Çelik, kentte gazetecilik yapan Azim Deniz’e bal kabağını gönderdi.

Tarıma da ilgisini olduğunu söyleyen gazeteci Azim Deniz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Gazeteciyim ama tarıma da ilgim var. Bu gördüğünüz bal kabağı 10-12 kilogram civarında. Bal kabağını komşusu tarafından kendisine verildiğini söyleyen ve kesince içinde çekirdeklerin filizlendiğini gören Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Çelik bizlere gönderdi. Bal kabağında çok ilginç bir durum var. Aynı insan gibi kabağın karnında çekirdekleri sitillenmiş. Çekirdekler içindeyken filizlenip, büyümeye başlamış, bize çok enteresan geldi. Yeşilhisar ilçesinde bir bahçede yetişmiş ve içini kesince başkan Mustafa Çelik de haber yapmak için bizlere gönderdi. Gerçekten çok ilginç bir durum, birçok çekirdeği kendi içerisindeyken sitillenmiş” diye konuştu.