BAK SEN ŞU KATİBİN YAPTIĞINA!

Haber: Şeref KAHRAMAN - Kayseri'de kendisini eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün avukatı olarak tanıtıp, mağdurları dolandırdığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan katip Hasan D.'nin yargılanmasına devam edildi. Tanık olarak dinlenen bir avukat kadın, 'Ben avukatım, sanık yanımda katip olarak çalıştı. Kendisini Abdullah Gül'ün avukatı olarak tanıtmış. Bunu adliyede tanımayan yok, o kadar çok şikayet var' dedi.

BAK SEN ŞU KATİBİN YAPTIĞINA!

İddianamede yer alan iddiaya göre şüpheli Hasan D.(58), mağdur A.P.(34) ile bir ortamda tanıştıkları, kendisini avukat olarak tanıttığı, bir çok üst düzey kamu görevlilerinin yanında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de avukatlığını yaptığını söylediği, kendisine ait bürosunun olduğunu ve avukat olduğuna ikna ettiği ifade edildi. Mağdur A.P.’nin bir trafik kazası nedeniyle taraf olduğu davadan dolayı yüklü miktarda borçlu olduğu, borcu ödeyemediğini şüpheli Hasan D.’ye anlattığı, şüphelinin de 50 bin TL’lik senedi kendisine vermesi ve söz konusu senedi usulen icraya verip, maaşına haciz koymaları durumunda borcu ödemekten kurtulacağını söylediği iddia edildi. Hasan D.’nin, avukat G.S.’ın yanında katip olarak çalıştığı, avukat olmadığı otaya çıkarken, sanık hakkında dolandırıcılık suçundan dava açıldı.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanık Hasan D. İle mağdur A.P.’nin avukatı hazır bulundu.

Tanık olarak dinlenen avukat G.S. isimli kadın, mahkemede “Ben avukatım, sanık yanımda katip olarak çalıştı. Benim müvekkillerimden onlarca mesaj ve şikayet gelince kendisini işten attım. Hakkında dolu şikayet var. Mağdur A.P. ile ben hiç görüşmedim, bu sanık kendisini avukat olarak tanıtıp müştekiden aldığı senedi işleme koymuş, bunu adliyede tanımayan yok, o kadar çok şikayet var. Kendisini işten çıkaralı 2 yıl oldu ama hala mücadele ediyorum. Almanya’da bir boşanma davamdan haberim olmadan 11 bin Euro almış, bunun gibi dolu şikayet var. Kendisini Abdullah Gül’ün avukatı olarak tanıtmış, benim meslek onurum bu şahıs yüzünden kayboldu” diye konuştu.

Sanık Hasan D. İse önceki ifadelerini tekrar ettiğini söyleyerek “Ben kendimi kimseye avukat olarak tanıtmadım, işlemlerden avukat G.S.’nin haberi vardır” dedi.

Savcı verdiği mütalaasında sanığın TCK 158/1 maddesi gereğince dolandırıcılık suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatının mütalaaya cevap vermek için süre istemesi üzerine duruşmayı erteledi.