Atık malzemelerden 15 Temmuz sergisi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) tarafından yüzde 80 atık malzemelerden yapılan 'Dönmeyi Düşünmeyenler 1915 Çanakkale-15 Temmuz Ruhu' isimli sergi açılışı yapıldı.

Atık malzemelerden 15 Temmuz sergisi

Kayseri kalesi içinde yer alan sergi açılışına Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sergi açılışında konuşan Vali Şehmus Günaydın, "1071 yılında Sultan Alpaslan ile Anadolu 'nun kapıları Türklere açıldı. 1176 yılında Miryokefalon Savaşı ile bu cennet vatanın tapusunu aldık. Biz bu zaferden sonra sürekli saldırılara maruz kaldık. Bu cennet vatan üzerinde hesap kuranlar sürekli ihanet şekliyle içerimize girdiler. Ancak aziz milletimiz ve kahraman ecdadımız buna izin vermedi vermeyecek." dedi.  

Büyükşehir belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, "Hem 15 Temmuz 'un yıldönümü hem de pandemi dönemine denk geldiği için kutlayamadığımız 18 mart Çanakkale Zaferi yıldönümü ile ilgili olarak 18 Mart 'tan 15 Temmuz 'a mantığı ile yapılan bu anlamlı çalışmanın açılışı için burada bir araya geldik. Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) hocaları ve kursiyerleri tarafından yapılan bu çalışmaları sizlerin beğenisine sunmanın sevincini yaşıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, 45 günde hazırlanan yaklaşık 40 eserden oluşan sergi gezildi.