Ataş, satılık mahalleyi Meclis gündemine taşıdı

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, mera arazisini kullanmış olmalarından dolayı borçlu duruma düşünce, borçları ödeyemediği için mahalleyi satılığa çıkaran Pınarbaşı ilçesi Yukarıborandere Mahallesi sakinlerinin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

Ataş, satılık mahalleyi Meclis gündemine taşıdı

SEÇİMLERDE İKTİDARIN EN ÇOK OY ALDIĞI MAHALLE

Mahalle halkının mağdur edildiğini dile getiren Ataş, "Seçimlerde iktidarın en çok oy aldığı bu köylerde yaşayan çiftçiler mağdur olmuştur. Çiftçilerimizin kullandıkları alanlara kesilen bu cezalar kabul edilemez.” dedi.

Vatandaşın mağduriyetinin bir an önce giderilmesini isteyen Ataş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Seçim bölgem Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Yukarıborandere, Hanyeri ve Kütüklü köylerindeki hemşehrilerim yaşadıkları mağduriyet nedeniyle köylerini satılığa çıkarmışlardır. Ekonomik kriz ve pandemi şartlarına rağmen büyük zorluklar altında toprağını işleyen, alın teri ile çalışıp rızkını topraktan çıkaran çiftçilerimiz Mera Komisyonu tarafından kesilen cezalar nedeniyle büyük mağduriyetler yaşamaktadır. Baba toprağı olarak bildikleri, elli yıldır ekip biçtikleri tarım arazilerinin mera alanı içerisinde olmasından dolayı çiftçilerimize 2 milyon TL civarında para cezası kesilmiştir. Çiftçilerimizin kullandıkları alanlara kesilen bu cezalar kabul edilemez. Seçimlerde iktidarın en çok oy aldığı bu köylerde yaşayan çiftçiler mağdur olmuştur, kesilen bu cezaları ödeme güçleri de yoktur. Bu cezaların tekrar gözden geçirilerek affedilmesi ve uygulamanın durdurulması için yetkilileri göreve çağırıyorum."

Kurumsal Haber