2 yeni bilim merkezi geliyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde hizmet veren Kayseri Bilim Merkezi'nin yanı sıra, kente iki yeni bilim merkezi daha kazandıracaklarını söyledi.

2 yeni bilim merkezi geliyor

"KAYSERİ 'Yİ BİLİMİN MERKEZİ YAPACAĞIZ"

Büyükşehir Belediyesi olarak, şehrin fizikî yapılanmasının yanı sıra, kültür, sanat ve bilim alanlarında da çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Başkan Büyükkılıç, Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde hizmet veren Kayseri Bilim Merkezi’nin yanı sıra, kente iki yeni bilim merkezi daha kazandıracaklarını ifade etti. Hayırsever Murat Kantarcı ile protokol imzalanarak inşaatına başlanan Bilim Sanat Merkezi yapım çalışmalarının devam ettiğini, ayrıca Develi’de de bir okulun Bilim Sanat Merkezi’ne çevrilmesi için de inşaat çalışmalarına başlandığını belirten Büyükkılıç, "Kayseri 'yi bilimin merkezi yapacağız." dedi.

BİLİM MERKEZİ 'NE BİLİM AKADEMİSİ KURULUYOR

Kayseri Bilim Merkezi 'nin; Bursa, İstanbul, Elazığ, Konya, Kocaeli ile birlikte, Türkiye 'deki TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinden biri olduğunu hatırlatan Büyükkılıç, burada bu yıl bir bilim akademisi açılacağı müjdesini de verdi. Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kayseri Bilim Merkezi’mizde, 14 metre çaplı kubbesi ve 109 koltuk kapasitesiyle Türkiye 'nin en yüksek kapasiteli planetaryumunun yer alıyor. Planetaryum ile gök bilimine meraklı vatandaşlarımız, astronomi ve gökyüzü olmak üzere bilimin her alanında eğitim ve eğlence amaçlı şovları ilgi ile izleyerek bilgi edinebiliyor. Bilindiği üzere burası Türkiye 'deki TÜBİTAK destekli 6 bilim merkezimizden biri. Bu yıl buradaki faaliyetleri taçlandırmak için bir Bilim Akademisi kuracağız. Dört haftalık bir program şeklinde planlanan ve bilim konusunda gerek öğrencilere gerekse öğretmenlere yönelik eğitimi içeren Bilim Akademisi ile Kayseri Bilim Merkezi, bilimsel ve teknolojik cihazların bulunduğu bir merkezden öte eğitim merkezi olarak da hizmet verecek.”

"2023 HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞIYORUZ"

Büyükkılıç, "Yeni neslin her alanda olduğu gibi bilimde de donanımlı olması, özgüveni yüksek olması ve ülkemizin 2023 hedefine ulaşması amacıyla biz de Kayseri olarak, belediye olarak elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Bu noktada Kayseri Bilim Merkezi çocuklarımızı, gençlerimizi bilime ısındırırken, her yaştan vatandaşımızı da bilime çağırıyor. Bir yandan bilim merkezimiz ile katkıda bulunurken, diğer taraftan da yeni kurulan bilim sanat merkezlerimizle de bu hizmet halkasına yeni halkalar ekliyoruz. Bizi seven, bize güvenen insanımızın gelişmesi, bu sayede de ülkemizin gelişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Kurumsal Haber