'11 Haziran mikrokredi günü olsun'

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Türkiye'de mikrokredinin öncüsü Prof. Dr. Aziz Akgül 11 Haziran'ın, her yıl 'Mikrokredi Günü' olarak kutlanması teklifinde bulundu.

'11 Haziran mikrokredi günü olsun'

Nobel Barış Ödülü Sahibi, Mikrokredinin Dünyadaki Fikir Babası ve Öncüsü Prof. Dr. Muhammed Yunus ile birlikte, 11 Haziran 2023'te  Türkiye Grameen Mikrofinans Programı'nı başlattıklarını hatırlatan Akgül, dar gelirli kadınlara iş kurmaları için sağlanan mikrokredi desteğinin, 2003'ten bu yana 1 milyar 150 milyona ulaştığını söyledi.

45 BİNDEN FAZLA KADIN DESTEKTEN YARARLANDI

Halihazırda, 64 il ve 92 şubede 45 binden fazla kadının mikrokredi desteğinden faydalandığını belirten Akgül, mikrokredi finans programını başlattıkları 11 Haziran tarihinin, 'Mikrokredi Günü' olarak kutlanması teklifinde bulundu.

HİBE VE YARDIM DEĞİL TEŞVİK...

Türkiye'nin ekonomik olarak gelişebilmesi için kadınların iş hayatına dahil edilmesi gerektiğinin altını çizen Akgül, kadınların hibe ve yardımlarla iş dünyasına kazandıralamayacağını, bizzat iş modelleri üretmelerini sağlayacak teşviklerde bulunulması gerektiğini ifade etti. Mikrofinans Programı ile, Türkiye'deki yüzde 9'un altında olan kadın girişimci sayısını artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Akgül, "Bu hedefe ulaşmak için sermaye desteği bulamayan kadın girişimcileri desteklemeliyiz. İşsizliğin ve yoksulluğun azaltılması amacıyla mikro tedbirlerin de alınması gerektiğini de unutmamalıyız. Küçük bir sermaye olan mikrokredi stratejisi, dünyada 150’den fazla ülkede uygulanmaktadır. Birleşmiş Milletler tarafından 2015 yılında belirlenen ve Türkiye’nin de altında imzasının bulunduğu '2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nden birincisi olan 'her çeşit yoksulluğun 2030 yılına kadar ortadan kaldırılması' hedefinin gerçekleşmesi için mikrokredi en önemli strateji olarak seçilmiştir." dedi.

Kurumsal haber