Gül'den eğitim sistemi vurgusu!

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mezuniyet Töreni 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla gerçekleşti. Gül, 'Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken önem vermemiz gereken konunun eğitim olduğuna inanıyorum.' dedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Gül'den eğitim sistemi vurgusu!

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mezuniyet töreni, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla gerçekleşti.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversitenin altıncı yıl mezunlar töreninde bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

Gül'den eğitim sistemi vurgusu!

Gül, Kayseri'de Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken önem vermemiz gereken konunun eğitim olduğuna inanıyorum.” dedi.

Eğitimin her şeyin önünde geldiğini belirten Gül, eğitimde sadece istatistiklerle övünmememek  gerektiğini vurguladı.

Eğitiminin içeriği ve kalitesinin her şeyin üzerinde olduğunu, vasatta birleşen bir eğitim sisteminin hiçbir zaman iyi netice vermeyeceğini anlatan Gül, şunları kaydetti:

"Bugün üzülerek böyle bir tehlikeyi görüyorum. Geçen sene de üniversite imtihanlarının neticelerinin belli olduğu bir dönemde mezuniyet töreni yapılmıştı ve o zamanda söylemiştim. Neticeleri eğitimciler, gazeteciler ve bilimle uğraşan insanlar analiz ediyorlar ve yazıyorlar. Baktığınızda bu neticelerin geleceğimiz için bizi çok ümitlendiren neticeler olmadığını görüyoruz. Matematikte, fen bilimlerinde, kendi ana dilimiz Türkçede bile ortalama neticelerin arzu edilenin çok daha gerisinde olduğu görmek bize bir alarm olması lazım. Onun için uzun vadeleri tedbirlerin alınması, ciddi analizlerin yapılması ve bunlara dayalı politikaların geliştirilmesi gerekir."

Gül'den eğitim sistemi vurgusu!

Nitelikli olmayan nüfusun sadece tüketici nüfusu olduğunu kaydeden Gül, bu konuların Türkiye'nin önemli meseleleri olduğunu söyledi.

Cumhuriyet kurulduğunda çok önemli eğitim reformları yapıldığını hatırlatan Gül, değerli hocaların özellikle üniversitelere getirildiğini ve oradan mezun olanların Türk bürokrasisinin kemiğini oluşturduğunu vurguladı.

Türkiyedeki üniversitelerin fiziki şartlarının da iyi olduğuna değinen Gül, şunları söyledi:

"Şimdi sayı büyük, okullarımız çok ve fiziki olarak şartlar övünebileceğimiz kadar büyük. Bütün üniversitelerimizin kampüsleri büyük. Anadolu’nun her şehrine gittiğinizde en iyi binalar neresi diye baktığınızda oranın üniversite olduğunu hemen söyleyebilirsiniz ama içinde ne okutuluyor, içerik nedir, bu çok önemli. Bu konuda çok ihmallerimiz olduğu kanaatindeyim. Bu konuda iniş çıkışların olduğunu görüyorum. Çok uzun vadeli, ciddi eğitim politikalarından ne yazık ki uzağız. Ümit ederim ki cumhuriyetin ikinci yılına başlarken bu konu ayrı bir şekilde ele alınır ve ayrı bir şekilde tartışılır. İktidarlardan ve siyasetin ikliminden uzak çok daha uzun vadeli yeni bir eğitim politikası Türkiye’nin gündeminde olur.” 

Gül'den eğitim sistemi vurgusu!

Öğrencilere nasihatlerde de bulunan 11. Cumhurbaşkanı Gül,

“Mezun oldunuz, gayet donanımlısınız. İş hayatına başladınız. Şunu unutmayalım ki her şeyin başı iyi insan olmaktan geçer. İyi insan olun. Tabi ki vatansever olun ama bütün insanlığa karşı da görevleriniz olduğunu da asla unutmayın. Unutmayın ki karakterli, çalışkan, dürüst insanlar her yerde fark edilir ve ayrıcalıklı hale gelirler. Çıkarcı, çok ihtiraslı insanlar başında başarılı gibi gözükür ama sonunda onlarda fark edilir. Onun için siz daima karakterli ve iyi insan olun. Ailenizi ve ülkenizi hiçbir zaman ihmal etmeyin. Çok çalışkan olun ve burada öğrendiklerinizle kalmayın, üzerine yenilerini inşa edin. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın başka ülkelerinde de gözünüz olsun. Gidin, çalışın, okuyun, daha üst mertebelerde bilgilerini geliştirin ve sonunda Türkiye’nin değeri olarak hepinizle gurur duyacağız.” şeklinde konuştu.

Törende bölüm birincileri, Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfı (AGÜV) Başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu ve Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz da birer konuşma yaptı.

Gül'den eğitim sistemi vurgusu!

11. Cumhurbaşkanı Gül, Çiçek, Çıkrıkçıoğlu ve Yılmaz, üniversite ile bölüm birincilerine diplomalarını verdi.

Tören 174’ü lisans, 20’si yüksek lisans ve 12’si doktora programından mezun 206 öğrencinin kep atmasıyla sona erdi.

Mezun öğrenciler, sırayla sahneye çıkarken veliler de ellerindeki fotoğraf makineleri ve telefonlarla etkinlik boyunca fotoğraf çekti.

Gül'den eğitim sistemi vurgusu!