Gram altını olanlar yaşadı – 96 bin TL için tarih bile verildi!

Tüm dünyada yaşanan gerilimlerle birlikte gram altın fiyatları da merak konusu olmaya devam ediyor. son zamanlarda altınla ilgili karamsarlıklar yaşayan ekonomistler bile 96 bin TL için tarih vermeye başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Gram altını olanlar yaşadı – 96 bin TL için tarih bile verildi!

Altında yukarı yönlü hareketlilik sürüyor. Ancak son zamanlarda ekonomistler bir takım kararsız açıklamalarda bulunuyordu. Son gelişmelerin üzerine en kararsız ekonomistler bile tarih verdi. Uzmanlar yılsonunda ons altının 3000 doları (96 bin TL) bulabileceğini belirtiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Dünyada küresel krizlerin yaşandığı son günlerde vatandaşlar arasında en güvenli liman olarak bilinen altın fiyatları da merak konusu olmaya devam ediyor.

Dünya genelinde çatışmaların artması en karamsar ekonomistlerin bile fikrini değiştirdi. Daha önceden 3000 dolar seviyesini abartılı bulan ekonomistler bu rakamın test edilebileceğini kabul ediyor.

Gazete Duvar’da yer alan ekonomist Süleyman Karan’ın analizine göre, yılsonunda ons altının 3000 doları (96 bin TL) bulabileceği öngörüsü artık daha makul bir senaryo haline geliyor.

Gerilimler altını yükseltiyor

Rusya-Ukrayna savaşı, İsrail ve Gazze arasındaki insansızlaştırma operasyonları, İran ve İsrail arasındaki doğrudan çatışmalar gibi mevcut sıcak çatışmalar, dünya genelindeki belirsizliği artırıyor. Bunun yanı sıra, Moldova, Transdinyester Cumhuriyeti, Kaliningrad, Estonya, Beyaz Rusya ve Polonya arasında yaşanan gerilimler de bölgesel istikrarsızlığı tetikleyebilir. Ayrıca, Tayvan'ın batı yanlısı yeni hükümeti ve Çin ile yaşanan gerilimler de dikkat çekiyor. Bu tür gelişmeler, altın fiyatlarının yükselişine zemin hazırlıyor.

Ek olarak, Çin'den gelen ekonomik verilerin iyileşmesi ve kripto paralarda yaşanan kırılganlıklar da değerli metallere olan talebi artırıyor. Federal Rezerv’in faiz indirimini yaz sonuna kadar ertelemesi beklenirken, bu durumun altın fiyatlarını doğrudan etkilemesi beklenmiyor.
Altın, sadece mevcut jeopolitik ve ekonomik belirsizliklerle değil, aynı zamanda genel piyasa dinamikleri ile de destekleniyor. Artan talep ve sınırlı arz, fiyatların yükselmesine yol açıyor. Eskiden 3000 dolar seviyesinin abartılı olduğunu düşünen ekonomistler bile, artık bu rakamın gerçekleşebileceğine inanıyor. Yılsonuna doğru altın fiyatlarının bu rekor seviyeyi test etmesi, artık sadece bir ihtimal değil, aynı zamanda birçok finans uzmanı tarafından kabul edilen bir olasılık haline geldi.