Görmeden Ölürsem Gözüm Açık Gider Demişti, Göremedi… - Bir Hızlı Tren Hikâyesi

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Veli Altınkaya, katıldığı birçok programda, birçok köşe yazısında hızlı tren meselesini sürekli gündeme getirmiş, 'Hızlı trenin Kayseri'ye geldiğini görmeden ölürsem, gözlerim açık gider' demişti. Göremeden hayata veda etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Görmeden Ölürsem Gözüm Açık Gider Demişti, Göremedi… - Bir Hızlı Tren Hikâyesi

Kayseri’nin sevilen simalarından Gazeteci Veli Altınkaya ölümünün 3. Yılında ‘Hızlı Tren’ meselesini gündeme getirmesi hatırlandı.  Katıldığı birçok programda, birçok köşe yazısında hızlı tren meselesini sürekli gündeme getirmiş, ‘Hızlı trenin Kayseri’ye geldiğini görmeden ölürsem, gözlerim açık gider’ demişti. Altınkaya, hızlı treni göremeden hayata veda etti.

Yayımladığı bir köşe yazısında, Eskişehir-Ankara hızlı tren seyahatinin kendisini kıskandırdığını söyleyen Altınkaya, ‘Acaba Kayseri hızlı treni ne zaman devreye girer’  sorusunu kendine sürekli sorduğunu ifade etti.

Hızlı Tren Meselesi

İç Anadolu’nun mega kenti Kayseri’nin ulaşım ve lojistik sorunu medya mensupları tarafından sık sık gündeme getiriliyor. Korona virüsünden hayatını kaybeden Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, ‘’Yüksek Hızlı trene binemezsem gözüm açık gider’’ demişti.  Altınkaya bir köşe yazısında Hızlı tren meselesini baştan sona anlatmış, ‘Ama gelinen noktada hem para, hem Elmadağ sorunu nedeniyle bu işin en erken 2020’de tamamlanacağını sanıyorum. Hatta Cumhuriyetin 100. yılında. Kayseri için bu tarih çok geç. Erciyes Projesi’ni de hesaba katarsak bu tarihin mümkün olduğunca daha erkene alınması gerekir’ demişti. 2021 yılında hayatını kaybeden Altınkaya’nın beklentileri de istediği yönde olamadı.

Bugün gelinen noktada, yıllardır beklenen, ‘Konya’ya, Sivas’a var da bize yok mu?’ sözlerine konu olan, ağızlardan bir türlü düşmeyen Yüksek Hızlı Trenin temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Kayseri gezisinde törenle atıldı. Kayseri-Ankara arasında 2 saatlik, Kayseri-İstanbul arasında ise 5.5 saatlik yolculuğu gerçekleştirecek hızlı trene Kayserililer 3 yıl sonra binebilecek.

Böylelikle Kayseri’nin sevilen simalarından Gazeteci Veli Altınkaya’nın isteği geç de olsa yerine getirilecek.