Bayram bitti, yola çıkıyor - 19 Nisan'da Kayseri'ye geliyor!

Turistik Doğu Ekspresi'ne alternatif Ankara-Diyarbakır ve Ankara-Tatvan turistik trenleri 19 Nisan'da seferlere başlıyor. Kayseri'de de 3 saat mola verecek turistik trenin detayları Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Bayram bitti, yola çıkıyor - 19 Nisan'da Kayseri'ye geliyor!

Ankara’dan Diyarbakır’a uzanan güzergâh boyunca seyahat tutkunlarına yeni deneyimler yaşatacak Turistik Doğu Ekspresi’nin ilk seferi 19 Nisan’da gerçekleştirilecek. 1 gün boyunca sürecek yolculukta İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde güzergâh boyunca doğa manzaralarının keyfini çıkaran yolcular, mola verilen şehirleri de tanıma imkânı bulacak. 

Bayram bitti, yola çıkıyor - 19 Nisan'da Kayseri'ye geliyor!

Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer vermişti, ‘Ankara'dan 19 Nisan Cuma günü saat 15.55’te hareket edecek, Diyarbakır’dan ise 21 Nisan Pazar günü saat 12:00’da yola çıkacak. Ankara-Diyarbakır seferinde Malatya’da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Yolçatı’da 4 saat, Kayseri’de 3 turizm amaçlı duracak ve buralardaki tarihi ve kültürel değerleri görme imkânı sunacak’

Bu kapsamda turistik tren seferlerinin bölge ekonomisini canlandırması amaçlanıyor. Seferler bir ulaşım aracı vazifesi görmeyecek, şehirler arasındaki kültürel iletişimi kuvvetlendirecek.

Aktarılan bilgilere göre, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğünce 1051 kilometrelik güzergâhta düzenlenen seferin ilkinin Ankara’dan 19 Nisan Cuma günü saat 15:55’te, dönüş treninin ise Diyarbakır’dan 21 Nisan Pazar günü saat 12:00’da hareket etmesi bekleniyor.

Mezopotamya Ekspresi’nde toplam 180 yolcu kapasiteli 9 yataklı ve 1 yemekli vagon bulunuyor. Trende iki kişilik yataklı vagonlarda yolculuk yapmak isteyenler 9 bin lira, dönüş güzergâhında ise 8 bin lira ücret ödeyecek.

Vagonlardaki iki kişilik odalarda koltuklar, aynı zamanda gece uyumak için yatağa da dönüşüyor. Odalarda yolculuk yapacak olanların kişisel ihtiyaçlarına yönelik buzdolabından lavaboya, eşya dolabından aydınlatma ve ısıtmaya kadar her türlü imkân sunuluyor.

Konuklarına eşsiz doğa manzaraları eşliğinde keyifli bir yolculuk yaşatacak olan turistik tren, Kayseri ve Malatya’da üçer saat, Elazığ’da ise 4 saat mola verecek. Tren seferlerinin, Diyarbakır başta olmak üzere bölge ekonomisine de katkı sağlaması bekleniyor.