Geri sayım başladı! Kayseri'ye bugün ünlü akıyor...

Kayseri'nin Develi İlçesi'nde 39'uncusu düzenlenecek olan festivalde bakın hangi ünlü isimler sahne alacak? Geri sayım başladı! Kayserililerin yoğun ilgi göstermesi beklenen konser ve etkinlikler bugün başlıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Geri sayım başladı! Kayseri'ye bugün ünlü akıyor...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Develi İlçesi'nde bu yıl 39'uncusu düzenlenecek olan Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali vatandaşla bugün buluşuyor. Birbirinden eğlenceli etkinlik ve konserlerle 10-12 Ağustos tarihleri arasında ücretsiz ve tüm halka açık olarak organize edilen festivalde; Mustafa Yıldızdoğan, Zara ve Kıraç sahne alacak.

Geri sayım başladı! Kayseri'ye bugün ünlü akıyor...

Kayserililerin yoğun ilgi göstermesi beklenen festivalde 10 Ağustos 21:45'te Mustafa Yıldızdoğan, 11 Ağustos saat 21:30'da Zara, 12 Ağustos 21:30'da ise Kıraç konseri sahnede olacak.

Develi Belediyesi'nin resmi Instagram hesabından yapılan duyuruda konser ve etkinliklerin tüm halka ücretsiz olacağı duyuruldu.

10 Ağustos’ta başlayacak olan festival 3 gün sürecek. Aşık Atışması, Türk Halk oyunlarına da yer verilecek festival 17.00-23:00 saatleri arasında sürecek.

Geri sayım başladı! Kayseri'ye bugün ünlü akıyor...

Aşık Seyrani kimdir?

Kesin doğum yılı bilinmemekle beraber, 1800 veya 1807'de Develi'de doğduğu düşünülmektedir. Babası yoksul bir camii imamı olan Seyrani, medrese eğitimi aldı. Halk arasında ünü, aşıklar arasında Develi'de yapılan atışmalarda gösterdiği ustalığıyla duyuldu. İstanbul'a giden Aşık Seyrani 1839'da  medrese eğitimini tamamladı. Ancak eleştirel (hiciv) şairi olarak dönemin padişahını dahi hicvedince hakkında soruşturma açıldı ve Develi'ye geri dönmek zorunda kaldı. Bir süre Halep'te yaşadıktan sonra Develi'ye dönerek ve yoksulluk içinde son yıllarını geçiren şair Seyrani; eleştirel ve toplumsal şiirleriyle halkın sesi oldu. Hece ölçüsüyle koşma, semai, destan, nefes ve şathiyeler yazarak halk içinde ün kazandı.