Havalar Sıcak Ama Vitrinler Soğuk…

Mağazaların vitrininde yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız için kışlık ürünler yerini aldı. Detaylar Kayseri Anadolu haberin kayseri haberlerinde…

Havalar Sıcak Ama Vitrinler Soğuk…

 Yaz sıcaklarının etkisini sürdürdüğü şu günlerde, gurbetçilerin alışveriş alışkanlıkları da vitrinlere yansıdı. Avrupa'dan tatil için Türkiye'ye gelen gurbetçiler, kışlık giysileri daha ucuza alabilmek için yazın alışveriş yapıyor. Bu durum, bazı mağazaların vitrinlerinde kışlık ürünlerin sergilenmesine neden oldu.

Euro ve Dolar Türk lirası karşısında son yıllarda büyük bir değer kazandı. Bu durum, Türkiye'ye gelen gurbetçilerin alışveriş alışkanlıklarını da etkiledi. Özellikle elektronik, hediyelik eşya ve giyim ürünlerinde gurbetçilerin talebi arttı. Esnafın mağaza vitrinleri de gurbetçilerin ihtiyaçlarına göre şekillendi. 

Havalar Sıcak Ama Vitrinler Soğuk…

Gurbetçilerden biri de, "Avrupa'da kışlık ürünler çok pahalı. Burada hem kaliteli hem de ucuz kışlık giysiler bulabiliyoruz. Yazın alışveriş yapmak bize mantıklı geliyor. Hem valizimizi dolduruyoruz hem de kışa hazırlanıyoruz" diye konuştu. 

Bir mağaza sahibi, "Gurbetçiler, kışlık ürünleri burada daha uygun fiyata bulabiliyor. Biz de onlara hitap etmek için vitrinlerimizde kışlık ürünleri sergiliyoruz. Yazın kışlık satmak zor ama gurbetçiler sayesinde işlerimiz biraz canlanıyor" dedi.