Gazze'deki insani dram: MHP, Saadet ve Gelecek Partisi'nden ortak çağrı

İsrail'in Gazze ablukasına tepkiler çığ gibi büyürken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı çağrıyla dikkat çekti. Bahçeli'nin bu çağrısına Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da destek verdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Gazze'deki insani dram: MHP, Saadet ve Gelecek Partisi'nden ortak çağrı

İsrail'in Gazze ablukasının 16. gününde gerilim artıyor. Son bombardımanda Nuseyrat Mülteci Kampı'nda bulunan çarşı hedef alındı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya üzerinden yaptığı çağrıyla olaya dikkat çekti. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Bahçeli'ye destek verdi.

Bahçeli, "Gazze'de zincirleme insani felaketler yaşanmaktadır. Soykırım raddesine ulaşan hunhar saldırılar artık sabır ve tahammül sınırlarını çoktan aşmıştır. Son 24 saatte 352 Filistinli hayatını kaybetmiştir. 4385 Filistinli hayattan kopartılmıştır. 1756 çocuk ile 1000'e yakın kadın acımasızca katledilmiştir." dedi.

Türkiye'nin insani, vicdani ve hukuki tezlerini dünya gündemine taşıdığını belirten Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi temaslarına vurgu yaptı. Bahçeli, "Türkiye’nin İsrail-Filistin arasındaki kördüğümün açılması maksadıyla garantörlük teklifi de son derece akılcı, isabetli ve stratejik bir girişimdir." ifadelerini kullandı.

Bahçeli şunları söyledi: "Görülen o ki, İsrail-Filistin arasındaki çatışmaların artması alçakça bir tertip ve tezgahla ilerlemekte. Türk milleti sessiz kalamaz, kalmamalıdır, kalmayacaktır. MHP olarak çağrımız şudur: Eğer 24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa, Türkiye süratle devreye girmeli, tarihi, insani ve inanç sorumluluğunun gereği her neyse yapmalıdır."

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise Bahçeli’nin paylaşımını alıntılayarak, "Sayın Devlet Bahçeli’ye Filistin konusunda gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Tarihimizin, inancımızın ve insanlığımızın gereği olan çağrısını destekliyorum." dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'da sosyal medya hesabından şu ifadelere yer vedi: "Günlerdir algı yönetimi ve provokatif çıkışlar ile Gazze’de yaşanan katliamı perdelemeye çalışanlara rağmen, bu insanlık suçuna dur demek adına atılan her adımı ve yapılan her çağrıyı desteklediğimiz gibi sayın Devlet Bahçeli’nin Gazze ve Filistinli kardeşlerimiz için dile getirdiği ifadeleri de takdirle karşılıyor, destekliyorum."