Flaş karar! – 6 bin 440 TL ceza ödemeyin

Trafik kazalarını azaltmak amacıyla caydırıcı cezalar belirleniyor. Bunu yapan sürücüler dikkat edin. 6 bin 440 TL idari para cezasıyla karşı karşıya kalmayın. Detaylar haberimizde…

Flaş karar! –  6 bin 440 TL ceza ödemeyin

Türkiye’de trafik kazalarını azaltmak amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından çeşitli kurallar belirleniyor. KGM tarafından belirlenen kurallara uymayan sürücüler idari para cezalarıyla karşı karşıya kalacak.

Büyük şehirlerde, trafik yoğunluğunun en fazla olduğu bölgelerde sıkça karşılaşılan bir sorun haline gelen emniyet şeridi ihlali son zamanlarda sıkça karşımıza çıkıyor. Emniyet şeridinin gereksiz yere kullanılması ve trafik akışını olumsuz etkileyerek büyük bir sorun oluşturmak idari para cezasına sebep oluyor.

Yolların en sağ kısmında bulunan güvenlik şeridi olarak da bilinen kesintisi olmayan, düz çizgiden oluşan emniyet şeridi trafik akışına dahil sayılmıyor. Otomobil arızalanması gibi durumlar dışında araçların emniyet şeridini kullanmaları yasak.

Yetkisi olmadığı halde emniyet şeridini ihlali yapan sürücülere 6 bin 440 TL para cezası kesilecek. Cezayı alan sürücünün bir ay içinde ödeme yapması durumunda da ceza miktarına yüzde 25 oranında indirim uygulanacak.