Suya zam geldi: Bir bardak su 5 TL!

Türkiye genelinde birçok temel üründe görülen fiyat artışlarının ardından damacana suya da zam geldiği öğrenildi. Zamlarla birlikte bir bardak su 5 TL'ye kadar yükseldi. Son dönemde yapılan zamlarla birlikte 19 litrelik damacana suyun fiyatı, bakın ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haberin, Kayseri haberlerinde…

Suya zam geldi: Bir bardak su 5 TL!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye genelinde birçok temel üründe görülen fiyat artışlarının ardından damacana suya da zam geldiği öğrenildi. Son dönemde yapılan zamlarla birlikte 19 litrelik damacana suyun fiyatı, rekor seviyeye ulaştı.

Su arıtma cihazlarına talep arttı

Su tüketim maliyetlerindeki artışın nedenleri arasında paketleme, depolama, işçilik ve akaryakıt gibi gider kalemlerinin etkisi olduğu belirtiliyor. Tüketiciler arasında bu fiyat artışlarına yönelik tepkiler yükselirken, birçok kişi su almak yerine evlerinde arıtma cihazları kullanma eğiliminde.

Suya zam geldi: Bir bardak su 5 TL!

Son bir yılda yapılan zamlarla birlikte özellikle 19 litrelik damacana suyun fiyatı, bazı semtlerde 140 TL’ye kadar çıktı. Yapılan zam sonrası 200 mililitrelik bir bardak suyun fiyatı, perakende satışta 2,5 liradan başlayarak 5 liraya kadar yükseldi. Ayrıca Su dağıtım bayileri, su maliyetinden çok pet şişelerin ve dağıtımın maliyetlerinin arttığını belirtiyor.