Fiyatlar cep yakıyor! Kuruyemiş yemek hayal mi olacak?

Kayseri'de atıştırmalık olarak tüketilen, gıda ürünlerinin vazgeçilmezi olan kuruyemişlerin artık evlere girilmesi hayal oldu. Kuruyemiş dükkanlarına giren vatandaşlar fiyatlar karşısında şok oluyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Fiyatlar cep yakıyor! Kuruyemiş yemek hayal mi olacak?

Hem lezzetli olması hem de insan vücuduna oldukça fazla faydasının bulunması sebebiyle sıklıkla tercih edilen kuruyemişlerin fiyatları el yakıyor. Kentin bir çok bölgesinde bulunan kuruyemiş dükkanlarına giren vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

EN PAHALISI ANTEP FISTIĞI

Çayın yanına veya formuna dikkat eden kişilerin gün içerisinde ara öğünlerinde tüketebileceği sağlıklı yağları içeren kuruyemişler bugünlerde cep yakıyor.

Vatandaşlar, kuruyemişleri günlük enerji ihtiyacını almak için de tüketirken, antep fıstığı 600 TL’den satışa sunularak, en pahalı kuruyemiş olarak dikkat çekiyor.

İşte Kayseri’de kuruyemiş fiyatları;

“Antep fıstığı 500 ila 600 TL arasında satılırken, kaju 420 ila 480 arası, fındık 410, lüks karışık 450, süper karışık 400, tuzlu fındık 370, jumbo kabak 260, çıtır leblebi 150, fıstık içi 170, ayçiçeği çekirdek ise 120 TL’den satışa sunuluyor.”

Geçen seneye göre fiyatlar iki katına çıkarken, bu durumdan hem tüketiciler hem de satıcılar şikayetçi.