Büyük festivale geri sayım! Ünlü isimler gelecek

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek, Yahyalı'da gerçekleşecek olan 2. Yahyalı Elma Kültür ve Turizm Festivali'nin tanıtımını yaptı. Öztürk bu sene yapılacak olacak olan festivali geçen seneye göre daha profesyonel olacağını ve ünlü isimlerin geleceğini duyurdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Büyük festivale geri sayım! Ünlü isimler gelecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, Yahyalı’da gerçekleşecek olan 2. Yahyalı Elma Kültür ve Turizm Festivali’nin tanıtımını yaptı. Öztürk bu sene yapılacak olacak olan festivali geçen seneye göre daha profesyonel olacağını ve ünlü isimlerin geleceğini duyurdu.

Büyük festivale geri sayım! Ünlü isimler gelecek

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Kayseri Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Metin Kösedağ, 2. Yahyalı Elma Kültür ve Turizm tanıtım toplantısına ev sahipliği yapmaktan dolayı Kayseri Gazeteciler Cemiyeti olarak mutlu olduğunu dile getirdi.

Büyük festivale geri sayım! Ünlü isimler gelecek

Veli Altınkaya’yı anmayı unutmadı

Esat Öztürk Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıda konuşmasına başlamadan önce korona virüsten hayatını kaybeden Gazeteci Veli Altınkaya’yı anmayı unutmadı. Ardından ‘Yahyalı’ya yakışan elma festivalidir’ diyerek gerçekleşecek olan festivale tüm Kayseri halkını davet etti. 

‘1’inci festival amatör ruhluydu’

Festivalin 22-23 Eylül tarihinde saat 15.00’da Yahyalı Meydanında olacağını söyleyen Öztürk: “Ev sahipliğinden dolayı Metin başkanımıza teşekkür ediyorum. Veli Altınkaya büyüğümüz damadımız olunca ona rahmet okuyarak başlamak istiyorum. 2’ncisi düzenlenecek olan Yahyalı elması kültür ve turizm için sizleri rahatsız ettim. Önümüzdeki Cuma 22–23 Eylül’de elma festivalinin 2’ncisini düzenlemiş olacağız. Geçtiğimiz yıl 1’incisi olan elma festivalini amatör bir ruhla başlamıştık. Bunu profesyonelce yapacağımıza inanıyorum. Buradaki herkesi Yahyalı’da gerçekleşecek olan festivale davet ediyorum. Kıymetli sanatçılarımızda gelecek Elif Buse Doğan birinci gün gelecek, ikinci gün Uğur Işılak sanatçımız gelecek her ikisi de sevilen sanatçımız. Biz gece gündüz demeden festivale odaklandık. Elmayı dalından koparmak çok daha farklı ve her zaman söylüyoruz, aç karnına bir elma bir daha ilaç alma diye. Kayserimiz çok zengin gilaburu, kayısı üzümüyle meşhur. Develimiz ’de seyranı şenliği oldu ama Yahyalı’ya da yakışan elma festivalidir. Turizmde yakışırdı zira biz şelaler diyarıyız. Hem toplamanın tadına bakalım, hem de lezzetine… Beni Isparta, Niğde ve Karamanlılar bağışlasın. Zaten Niğde ile yarışıyoruz. Dörde çıkıyoruz beşe iniyoruz. Sirkeye lezzetini katan Yahyalı elmasını maya gibi kullanalım diyen insanlarımız var. Niğde de bunu tabi fabrikası var. Biz Yahyalı elmasını lezzet katsın diye özellikle oradan getirtiyoruz dediklerini duydum. Kayserili olarak bu bize gurur veriyor. Hayırlı olsun festivalimiz. Belki 13 tane ürün çıkıyor bu elmadan sofralık elma, cips, bebe maması, pekmezi ve sirkesi oluyor. Hanımlarımızın yaptığı pastası var yemeğe doyamadığımız. Tüm Kayserili vatandaşlarımızı festivalimize bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.