FETÖ itirafçısı: Bize cezaevinde 'sonuna kadar inkar edin' dediler

(Özel) Haber: Şeref KAHRAMAN – Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü üyesi olma suçundan yargılanan kadının, itirafçı olan kocası mahkemede tanık olarak dinlendi. İtirafçı koca, 'Bize cezaevinde sürekli 'kabul etmeyin, sonuna kadar inkar edin' dediler. Bize whatsapp, candy crush görünümlü program yüklediler, eşiminkine de ben yükledim' dedi.

FETÖ itirafçısı: Bize cezaevinde 'sonuna kadar inkar edin' dediler

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz kadın sanık N.M. ile avukatı hazırbulundu.

Örgütün gizli iletişim ağı by lock programını kullandığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan kadın sanık N.M.’nin kocası S.M. mahkemede tanık olarak dinlendi.

İtirafçı olan cezaevi hükümlüsü S.M., “2013 yılında örgüt üyeleri önce ‘Kakao programını yükle, oradan konuşacağız’ dediler. Sonra da whatsapp, cany crush görünümlü bir program yüklediler. By lock olduğunu söylemediler. Önce ben kendi telefonuma, benim telefon eski olduğu için irtibat kesilmesin diye eşimin telefonuna yükledim. İçeride bize ‘sonuna kadar inkar edin, kabul etmeyin’ dediler. Benim mahkemem çok hızlı oldu, ceza verildi, cezam kesinleşti. Eşimin telefonuna da ben yükledim” diye konuştu.

Savcı verdiği mütalaasında sanık N.M.’nin de ‘örgüt üyeliği’ suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık avukatının mütalaaya cevap vermek için süre istemesi üzerine duruşmayı erteledi.