Faruk Koca'ya 3 Ayrı Suçtan Hapis Cezası!

Faruk Koca, Hakem Umut Meler'e attığı yumruk sonrası gözaltına alındı. Faruk Koca'ya 3 ayrı suçtan hapis cezası istendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Faruk Koca'ya 3 Ayrı Suçtan Hapis Cezası!

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, 11 Aralık Pazartesi günü oynanan maçta; maçın hakemi Halil Umut Meler'e yumruk atarak tüm Türkiye'yi ayağa kaldıracak bir hamlede bulunmuştu. Halil Umut Meler'e yumruk atan Faruk Koca tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Faruk Koca’ya 3 ayrı suçtan 13 yıla kadar hapis cezası istendi

İddianamede talep edilen cezalar şöyle:

  • Koca: ‘Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama’ suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl bir ay 15 güne, ‘tehdit’ suçundan altı aydan iki yıla, ‘Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’a aykırılık’ suçundan ise üç aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezası.
  • Çelikkaya ve Şahin: ‘Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama’ suçundan üç yıl dört aydan 10 yıl bir ay 15 güne, ‘Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık’ suçundan da üç aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezası.
  • Can: ‘kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralamaya teşebbüs’ suçundan altı aydan bir yıl altı aya, ‘Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık’ suçundan da üç aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezası.
  • İddianamede ayrıca tüm şüpheliler hakkında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un 18’inci maddesi uyarınca seyirden men yasağı talep edildi.

Hazırlanan iddianame Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Ayrıca şüpheliler hakkında 6222 sayılı kanun 18. maddesi uyarınca seyirden men yasağı talep edildi.