Erciyes Üniversitesi'nin o kararına öğrenciler isyan etti!

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) yeni aldığı karar öğrenciler arasında tepkiye neden oldu. Öğrenciler alınan kararın, akademik yaşamlarını olumsuz etkileyeceklerini dile getirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Erciyes Üniversitesi'nin o kararına öğrenciler isyan etti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erciyes Üniversitesi (ERÜ), yaz okulunu kaldırdıklarını duyurmasıyla beraber öğrenciler sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. 

Sosyal medya üzerinde yapılan paylaşımlarda öğrenciler, yaz okulunun kaldırılmasının kendilerini olumsuz etkileyeceğini dile getiriyorlar. Özellikle yaz aylarında alınacak ek derslerle akademik başarılarını artırma ve mezuniyet süreçlerini hızlandırma fırsatlarını kaybetmenin endişesini taşıyorlar. 

‘Bütünleme sınavları yeterli değil’

Erciyes Üniversitesi mühendislik fakültesinde öğrenim gören bir öğrenci, fakültede bulunan bölümlerin zorluk derecesinin çok yüksek olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi; ‘Mühendislik fakültesinde bulunan bölümlerin hepsinin zorluk derecesi çok yüksek... Evet, bütünleme sınavları var ama bizim için yeterli değil.’ 

Gıda Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi ise  karşılaştıkları zorlukları vurgulayarak, üniversite yönetiminden ve ilgili birimlerden daha fazla destek ve çözüm odaklı yaklaşımlar beklediğini belirtti. Öğrencilerin akademik başarılarını artırmak ve derslerde başarılı olabilmeleri için daha etkili önlemlerin alınmasının önemine değindi.

Maddi zorluklar öne çıktı

Yaz okulundan faydalanmak isteyen öğrencilerin farklı illerdeki üniversitelerin yaz okullarını takip etmesi gerektiği belirtildi. Ancak öğrenciler farklı şehirdeki yaz okullarının maddi açıdan zorlayacaklarını dile getirdiler.

Erciyes Üniversitesi tarafından yayımlanan kararda; ‘Üniversitemiz bünyesinde bütünleme sınavı yapılması nedeniyle 2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren yaz okulu açılmaması ve öğrencilerin başka Üniversitelerden yaz okulu almaması hakkında Üniversitemiz Senatosunun 27/03/2024 tarihli ve 08 sayılı toplantısında alınan karar ekte gönderilmektedir.’ ifadeleri yer alıyor.