Sana yakıştı mı Kayseri?

Heyecanla beklenen 31 Mart Mahalli İdareler seçimi tamamlandı. Bu süreçte partiler arasındaki rekabetten çok muhtar adaylarının rekabeti dikkat çekti. Seçim sonrası ise geriye bu görüntüler kaldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Sana yakıştı mı Kayseri?

Kayserili vatandaşın heyecanla ve merakla beklediği yerel seçimler tamamlandı. Bu süreçte parti ve muhtar adayları çalışmalarını sürdürürken adaylar arasındaki rekabet yarışı yer yer tartışmayla sonuçlandı. Özellikle muhtar adayları arasındaki yarış dikkat çekti. Tamamlanan seçimin ardından ise Kayseri'de geriye bu görüntüler kaldı.

Dün tamamlanan seçimlerde AK Parti'nin hem Kayseri'de hem de ülke genelinde oy kaybetmesi büyük yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimin ardından gece yaptığı balkon konuşmasında halka seslendi. Erdoğan, ''Umduğumuz sonucu alamadık. Milletin kararının hiçbir baskıyla, dayatmayla, yönlendirmeyle karşılaşmadan sandıkta tebarüz etmesi, demokrasimiz için başlı başına büyük bir kazançtır. '' dedi.

Öte yandan AK Parti Kayseri ise, Akkışla, Tomarza, Felahiye, Sarız ilçelerinde kaybetti. Tomarza İYİ Parti, CHP ise diğer ilçelerde ise kazanan parti oldu.

Ülke genelinde partiler sürprizi yaşarken bu seçimlerde muhtar adayları oldukça dikkat çekti. Kimi vatandaş muhtarlığın kaldırılmasını talep ederken muhtar adayları ise seçim sürecinde oldukça yoğun bir rekabet içerisine girdi.

Sana yakıştı mı Kayseri?

Kayseri'de muhtar adayları, tatlı rekabetin yanı sıra ciddi çekişmeler de yaşadıklarını belirtti. Adaylar, seçim sürecinde broşürlerin yırtıldığını ve cekişmeler içinde en çok haksız rekabet tartışması yaşandığını söyledi.

Bununla birlikte muhtar adayları okul önlerinde seçmeni bekleyerek gelen seçmene kendi isimlerinin yazılı olduğu kağıdı verdi. Burada gelen seçmene kağıt vermeye çalışan adaylar arasında yine bir rekabet oluştu.

Sana yakıştı mı Kayseri?

Kimi seçmen kağıdı alırken, kimi seçmen bu olaya tepki gösterdi.

Seçmenler kabin içerisinde muhtar adaylarının yazılı olduğu kağıdın var olduğunu belirterek okul önlerindeki bu durumu kınadı.

Öyle ya da böyle biten bu seçimin ardından geriye bu görüntüler kaldı. Kayseride hemen hemen her okul önünde bulunan muhtar kağıtları seçim sonunda çevreye atıldı. 

Bu görüntüler ''Sana yakıştı mı Kayseri?'' dedirtti.