Erciyes Anadolu Holding'in İlk İhalesi Gerçekleşti

Kayseri'nin Türkiye'ye açılan kapısı Erciyes Anadolu Holding'de ilk ihale gerçekleşti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Erciyes Anadolu Holding'in İlk İhalesi Gerçekleşti

İhale sürecini dün tamamlayan holdingin ilk satış süreci Kayseri’de merakla beklendi. Büyük ilgiye sebep olan ihale sonucu, Erciyes Anadolu Holding tarafından bir açıklama yapılmaması üzerine, havada kaldı. 

İhale sürecine ilişkin henüz TMSF’den resmi bir açıklama olmasa da, edinilen bilgilere göre şirkete alıcı çıkmadı. İhale ileri bir tarihe ertelendi.

İlk satışa çıkan firma ise Weaver Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 2019 yılında Bursa’da kurulmuştu. Şirketin ihalesi için 5 Mart Salı günü (bugün) belirlenmişti. Muhammen bedeli 1 milyar 700 milyon TL olarak açıklanan Weaver Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi için kapalı teklif zarflarının en geç 4 Mart Pazartesi gününe kadar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) teslim edilmesi istenmişti.

Türkiye’nin en büyük gruplarından Erciyes Anadolu Holding’in tekstil sektöründeki yatırımlarından biri olan Weavers Tekstil San. ve Tic. A.Ş sahip olduğu entegre tesisle, döşemelik ve perdelik kumaş ürün grubunda dünyanın en büyük üreticileri arasında yer almaktadır.

Kadife, outdoor, şönil halı, pike ve yatak örtüsü, örme kumaşlar ve sürdürülebilir kumaş ürün kategorileriyle birlikte inovatif yönüyle de öne çıkan Weavers büyük üretim kapasitesiyle ve geniş ürün yelpazesiyle ürünlerini 100’den fazla ülkede milyonlarca tüketiciyle buluşturmaktadır.