Enfes lezzet! Meşhur yamula patlıcanıyla güveç nasıl yapılır- Türk Mutfağı

Kayseri'nin meşhur yamula patlıcanı güvece ayrı bir lezzet katıyor. En çok sevilen akşam yemekleri arasında yer alan güveç nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberlerinde…

Enfes lezzet! Meşhur yamula patlıcanıyla güveç nasıl yapılır- Türk Mutfağı

Kayseri’nin meşhur yamula patlıcanıyla yapılan güvecin tarifini sizler için hazırladık. Meşhur yamula patlıcanı ile hazırlanan güvecin püf noktalarından biri ise güveç tenceresinde ve kısık ateşte pişmesidir. İçerisinde hem sebzelerin hem de etin bulunduğu bu yemek oldukça besleyici ve doyurucudur. Pratik ve kolay bir şekilde yapabileceğiniz sebzeli kuşbaşı etli güveç menülerinize ekleyebileceğiniz fazlasıyla lezzetli bir yemektir.
5-6 kişilik güveç için gerekli malzemeler nelerdir?
500 g kuşbaşı et
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Soğan
4 yeşil biber
4-5 diş sarımsak
3 domates
1 kilo yamula patlıcanı
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 yemek kaşığı salça
Su bardağı sıcak su

Enfes lezzet! Meşhur yamula patlıcanıyla güveç nasıl yapılır- Türk Mutfağı
Güveç’in yapım aşaması:
Tencereye kuşbaşı eti alarak suyunu çekinceye kadar pişirelim. Üzerine sıvı yağı ekleyerek kavuralım. Doğranmış soğan, yeşil biber ve sarımsağı ilave ederek kavurmaya devam edelim. Kabuğunu soyup doğradığımız domates, yamula patlıcanını ekleyerek 10 dakika daha pişirelim. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek karıştıralım ve ocağın altını kapatalım. Uygun bir kapta salçayı sıcak su ile çözdürelim. Yemeğimizi güveç kaplarına paylaştıralım. Salçalı sosumuzu sebzelerin üzerini örtecek şekilde kaplara paylaştıralım. Üzerlerini sar pişir ile kaplayalım.180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.