Emekli ve memurlar dikkat: Zam pazarlığı başlıyor!

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2 buçuk milyon memur emeklisinin merakla beklediği toplu sözleşme görüşmeleri, yarın saat 14.00'teki ilk toplantıyla başlıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Emekli ve memurlar dikkat: Zam pazarlığı başlıyor!

Memur-Sen'in geçen hafta açıkladığı beklentiler, kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi’nde heyecan artıyor.

2024-2025 döneminde geçerli olacak toplu sözleşme için memur konfederasyonlarının genel başkanları ve hizmet kolundaki yetkili sendikaların temsilcileriyle talepler müzakere edilecek ve görüşme takvimi belirlenecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğindeki, yaklaşık 4 milyon memur ve 2 buçuk milyon memur emeklisini ilgilendiren sözleşme süreci ağustos ayı boyunca devam edecek. 

İlk toplantının açılışını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yapacak.

Emekli ve memurlar dikkat: Zam pazarlığı başlıyor!

Ağustos ayı boyunca sürecek görüşmelerde, memur ve memur emeklilerini yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen temsil edecek.

Görüşmeler kapsamında, ilk olarak hizmet kollarının talepleri müzakere edilecek. Burada tarafların mutabakat sağlanmasının ardından, memur ve memur emeklilerinin genelini ilgilendiren taleplerin görüşülmesine geçilecek.

Memur-Sen, 2024 yılı için üçer aylık zamlar talep etmiş ve diğer hak ve maliyetleri masaya yatırmıştı. 

Memur-Sen, 2024 yılı için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci üç ayda yüzde 35, ikinci üç ayda yüzde 10, üçüncü üç ayda yüzde 15, dördüncü üç ayda yüzde 10 artış istemiş, 2025 yılı için ise altışar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci altı ayda yüzde 25 ve ikinci altı ayda yüzde 15 zam talep etmişti.

Kamu çalışanlarının beklentileri, toplu sözleşme sürecinin sonuçlarına bağlı olarak şekillenecek. Gelecek dönemde çalışanların ekonomik durumu ve sosyal hakları, bu görüşmelerde yapılan anlaşmalarla belirlenecek ve ülke genelinde milyonlarca memur ve emeklinin hayatını etkileyecek.