Emeklilerin Zam Farkı Ne Zaman Yatırılıyor?

Milyonlarca emeklinin beklediği 19.3 milyar TL tutarındaki zam farkları emeklilerin hesaplarına ne zaman yatırılacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Emeklilerin Zam Farkı Ne Zaman Yatırılıyor?

2,5 milyona yakın memur emeklisi zam farkının hesaplarına ne zaman yatırılacağını sıkça araştırıyordu. En düşük memur emekli aylığı 14 bin 741 TL’ye çıkarken, 4 bin 864 TL’lik farkın hesaba ne zaman geçirileceği merak ediliyordu. İşte beklenen tarih geldi! Memur emeklilerinin zam farkları bugün milyonlarca emeklinin hesabına yansıyacak.

Bugün itibarıyla ödenen zam farkları, yaklaşık 2 milyon 480 bin memur emeklisini kapsayarak en düşük memur emekli aylığını 14 bin 741 liraya çıkardı. Bu artışla birlikte, en düşük aylıkta 4,864 liralık fark bugün memur emeklilerinin hesabına geçecek. Emekli Sandığı emeklilerine yönelik ek ödeme tutarı ise 19.3 milyar lirayı buluyor. Ayrıca, kamuda çalışan 700 binin üzerinde işçi, 52 ilave ikramiyenin 13 günlük ilk bölümünü de bugün alacak. Bu gelişmeler, memur emeklileri, dul ve yetimlerinden aylık maaş alanların ödemelerinin her ayın 1'i ile 5'i arasında gerçekleştiği bir döneme denk geldi. Ancak, bazı memurların 3'er aylık ödeme aldığı göz önüne alındığında, zam farkı ödemeleri de buna göre düzenlenecek.

Yılın ilk 3 ayında harp veya vazife malullüğü aylığı bağlananlara ve bu kapsamda aylık bağlanan hak sahiplerine maluliyet derece ve göstergelere göre ek ödeme yapılacak. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı kapsamında aylık alan yaklaşık 59 bin kişiye ise toplamda 992.9 milyon lira ödeme yapılacak. Bu ödemeler, 16 bin 739 lira ile 30 bin 434 lira arasında değişen 2023 yılı ek ödeme tutarlarını içermekte olup, hak sahiplerinin banka hesaplarına veya PTT merkezlerine gönderilerek bugün gerçekleştirilecek.