Emeklilere Kurban Bayramı Jesti!

Enflasyon farklarının çok çok altında kalan maaşları ile sürekli geçinemediklerinin altını çizen emeklilere Kurban Bayramı öncesi müjdeli haber geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Emeklilere Kurban Bayramı Jesti!

Enflasyon farklarının çok çok altında kalan maaşları ile sürekli geçinemediklerinin altını çizen emeklilere Kurban Bayramı öncesi müjdeli haber geldi. Maaşlarına istedikleri zam oranını bir türlü alamayan emekli vatandaşlar için, en azından bir nebze rahatlamak için bayram ikramiyelerinde artış yapılmasını sık sık dile getiriyorlardı.

Emeklilere Kurban Bayramı Jesti!

Yerel Seçimler dolayısıyla çalışmaların ara veren TBMM’nin ilk güzeli haberi emeklilere geldi. 

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, emeklilere verilen 3 Bin TL’lik bayram ikramiyesinin artmasını umutla bekleyen emekliler için, Samsun Milletvekili Murat Çan tarafından hazırlanan kanun teklifi meclise sunuldu.

Meclise sunulan kanun teklifinde; gelir ve aylık ödemesi yapılanlara verilen bayram ikramiyesi tutarının net asgari ücret düzeyine çıkarılması talep edildi.

Emeklilere Kurban Bayramı Jesti!

Kanun teklifinin detayları…

MADDE 1 - 31/5/2006 tarih ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun Ek 18. Maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir: ‘Kurumca bu kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık almak şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda, ilgili ayda geçerli olan net asgari ücret tutarında bayram ikramiyesi ödenir.’

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun Hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

İlk olarak komisyona gelecek olan hazırlanan kanun teklifi, onay alırsa TBMM genel kuruluna gelecek ve bir oylamada burada yapılacak. Çoğunluğun onay vermesi durumunda kanun yasalaşacak. Böylelikle 3 Bin TL olan bayram ikramiyesi emekliler için net asgari ücret olan 17 bin 2 TL seviyesine gelecek.