Emekli Maaşlarına Yeni Zam İddiası: 17 Bin TL!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına yapılacak maaş zammının yüzde 49,25'e çıkarılmasını öngören ilgili madde Meclis'te kabul edilirken, Ankara kulislerinde yeni bir iddia ortaya atıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

Emekli Maaşlarına Yeni Zam İddiası: 17 Bin TL!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına yapılacak maaş zammının yüzde 49,25'e çıkarılmasını öngören ilgili madde Meclis'te kabul edilirken, en düşük emekli maaşı da 7500 liradan 10 bin TL'ye yükseltildi.

Seçim öncesi olacağı iddia ediliyor!

Kulislerde 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde en düşük emekli maaşının 17 bin liraya çıkarılacağı iddiası konuşulmaya başladı.

Emeklilerin alım gücünü artırmak ve enflasyondan korumak için yapılan zammın yeterli olmadığını savunan bazı kesimler, ek zam yapılmasını talep ediyor. Bu taleplerin gerekçesi olarak; Enflasyondaki artış, hayat pahalılığı ve Asgari ücretin yükselmesi gösteriliyor. Öte yandan kükümet yetkilileri tarafından ortaya atılan iddia ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Emekliler için kademeli artış

İddialar sonrası ekonomi yazarı Şeref Oğuz’un; ‘Mart ayında, seçim öncesinde ben bir düzeltme bekliyorum’ sözleri tekrar gündeme geldi. Emekliler için kademeli artışın gündeme geleceğini belirten Oğuz; ‘Emekli de acıkabiliyor, iştahı çalışandan da düşük değil. Bu miktarlarla geçinebilmeleri mümkün değil. Özellikle 10 bin TL maaş alan emekliler ciddi rahatsızlık duyuyor. Mart ayında, seçim öncesinde ben bir düzeltme bekliyorum. Çünkü bu 6 milyon emekli oy veriyor! Bu emeklilerimizin maaşlarının, TÜRK-İŞ'in 2023 Aralık ayında açıkladığı açlık sınırı olan 14 bin 431 TL'ye yükseltileceğini düşünüyorum. Tabii burada keskin bir bıçak da var, mesela 10 bin 2 TL alanlar ne olacak? Yani tüm emekliler için kademeli bir artış da gündeme gelebilir. Hükümetin tüm alternatifleri değerlendireceğini düşünüyorum.’ demişti.