Emekli Maaşı Kısıtlandı İddialarına Yanıt Geldi!

Bazı basın organlarında 'emekli maaşlarına kısıtlama getirildi' iddialarına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden (DMM) yanıt geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Emekli Maaşı Kısıtlandı İddialarına Yanıt Geldi!

Bazı basın organlarında ‘emekli maaşlarına kısıtlama getirildi’ iddialarına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) yanıt geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), emekli maaşlarına dair basın yayınlarında ortaya atılan ‘SSK ve Bağ-Kur emeklilerine maaş kısıtlaması getirildi’ iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Yapılan detaylı açıklamada, mevcut düzenlemelerin 5510 sayılı Kanun'un 28'inci maddesi çerçevesinde Bağ-Kur kapsamındaki sigortalılara yaşlılık aylığı bağlanabilmesi için belirli kriterleri içerdiği ifade edildi.

Emekli Maaşı Kısıtlandı İddialarına Yanıt Geldi!

Açıklamada, Bağ-Kur kapsamında emekli olmak isteyen bireylerin, genel sağlık sigortası primi dahil kendi sigortalılığına ve prim borçlarına ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerektiği vurgulandı. Bu düzenlemenin yıllardır uygulandığı ve haberde iddia edildiği gibi son aylarda hayata geçirilen bir uygulama olmadığı belirtildi.

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği'nin 57'nci maddesine göre, Bağ-Kur kapsamında geçen hizmetlerle birlikte SSK ve Emekli Sandığı kapsamında aylık bağlanacağı durumlarda, Bağ-Kur hizmetlerinin prim borçlarının ödenmiş olması gerektiği ifade edildi. Prim borcu bulunan sigortalılara bağlanacak aylıkların, prim borcunun ödendiği tarihi takip eden ay başından itibaren başlatılması düzenlemesinin yıllardır uygulandığı ve söz konusu haberde iddia edildiği gibi son aylarda yeni bir uygulamanın devreye alındığı iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, emekli maaşlarıyla ilgili haberlerin gerçek dışı ve manipülatif olduğuna dikkat çekilerek, kamuoyunun asılsız iddialara itibar etmemesi çağrısında bulunuldu.