Ekmek zammı yine gündemde!

Kafaları karıştıran ekmeğe zam tartışmaları yeniden gündeme oturdu. Peki ekmeğe zam geldi mi? Ekmek ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de

Ekmek zammı yine gündemde!

Kayseri’de yılan hikayesine dönen ekmeğe zam tartışmaları yeniden gündemde. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin, un fabrikalarına sübvansiyonlu buğday satışını durdurmasıyla sektör, ekmeğe yüzde 50'ye kadar zam bekliyor. Peki Kayseri’de ekmeğe zam geldi mi? Ekmek ne kadar olacak? İşte detaylar..

Ekmek zammı yine gündemde!
Maliyet arttıkça, en temel gıda ürünlerine de peş peşe zam geliyor. Son olarak ekmeğe de yeniden zam geleceği öğrenildi. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), ekmek fiyatlarını kontrol altında tutabilmek için un fabrikalarına sürdürdüğü sübvansiyonlu buğday satışını bu aydan itibaren durdurmasıyla 50 kiloluk un çuvalının devlet destekli 340 TL olan fiyatı 570 TL’ye yükseldi.

Ekmek zammı yine gündemde!
Un fiyatlarının yükselmesiyle ekmek fiyatına yüzde 30-50 zam gelmesi bekleniyor.

Ekmek zammı yine gündemde!
Peki Kayseri’de de zam söz konusu mu?
Kayseri’de seçim öncesi ve seçim sonrası ekmeğe zam tartışmaları sonrasında bir artış olmadı.
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından yapılan açıklamada henüz bir zammın söz konusu olmadığı belirtilmişti.

Ekmek zammı yine gündemde!
Kayseri’de ekmek kaç TL?
Un artışı dolayısıyla Kayseri’de de bu sıralar ekmek fiyatlarında güncelleme yapılıp yapılmayacağı ise merak konusu oldu.
Kayseri Fırıncılar ve Uncular Odası Başkanı Mustafa Aslan da açıklamasında, resmi bir açıklama olmadan vatandaşların zam haberlerine itibar etmemesi gerektiğini belirterek, ekmeğin hala 4 TL'den satıldığını açıklamıştı.
Açıklamalara göre Kayseri’de güncel ekmek fiyatı 4 TL olarak belirtiliyor.