Ehliyet değişimi için randevu bulamıyorlar – Yüzde yüz dolu! Yalnızca o ilçelerde boşluk var!

Ehliyetini değiştirmek isteyen sürücüler nüfus dairelerinde randevu bulamıyor. Kayseri'de de 2 ilçe dışında tüm ilçelerin yüzde 100 dolu olduğu görüldü. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Ehliyet değişimi için randevu bulamıyorlar – Yüzde yüz dolu! Yalnızca o ilçelerde boşluk var!

Ehliyetini değiştirmek isteyen milyonlarca sürücü nüfus dairelerinde randevu bulamamaktan şikâyetçi. Kayseri’de de 2 ilçe dışında tüm ilçeler yüzde 100 dolu görünüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’in Kayseri bülteninde…  

Geçtiğimiz yıl uzatılan kimlik yenileme süreci, ehliyetini değiştirecek milyonlarca sürücünün kafasının karışmasına sebep oldu.

Yeni yıla sayılı günler kala vatandaşlar eski tip ehliyet ve kimlik yenileme tarihlerini araştırıyor.

Eski tip kimlik ve ehliyetler için son tarih 31 Aralık 2022 olarak verilmişti. Ancak bu süreler uzatıldı.

Buna göre eski kimlikler için son tarih 1 yıl, eski ehliyetler için ise 2 yıl süreyle uzatılmıştı.

Ancak bu tarihi karıştıran milyonlarca sürücü ehliyetini değiştirmek üzere randevu almaya çalışıyor. Randevu almak isteyenler ise nüfus müdürlüklerinin yüzde yüz dolu olmasından şikâyet ediyor. 

Çok sayıda vatandaş ise yeni yıla girilmesiyle uygulanacak harç ücretini zamlı ödememek için ehliyetini şimdiden değiştirmek istiyor.

Kayseri’de de Bünyan ve Develi İlçe Nüfus Müdürlükleri haricinde tüm nüfus müdürlüklerinin yüzde 100 dolu olduğu görüldü.

Ehliyet değişimi için randevu bulamıyorlar – Yüzde yüz dolu! Yalnızca o ilçelerde boşluk var!

Sürücü belgesi yenileme ücretlerinde büyük zam!

Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştireceklerin ödeyecekleri ücret 15 TL olarak belirlenirken, yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret 769 TL olarak kaydedildi.

Ancak 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren bu tutar açıklanan yüzde 58,46 Yeniden Değerleme Oranı’nda artacak.

Nasıl yenilerim?

Öncelikle nüfus müdürlüğünden bir randevu oluşturmalısınız. Ardından e-Devlet kapısı üzerinden ‘Kişisel sağlık bilgi formu’nu doldurarak aile hekiminize gitmeniz gerekiyor. Daha sonra internet bankacılığı üzerinden de kolaylıkla yapabileceğiniz 15 TL’lik bir ödemeniz bulunuyor. Aile hekiminizin verdiği sürücü olabileceğinize dair sağlık raporu ile birlikte biyometrik fotoğraf, adli sicil belgesi, dekontunuzun çıktısı ve kimlik fotokopisi ile birlikte randevu tarihinde nüfus müdürlüğüne giderek başvurunuzu tamamlamış oluyorsunuz. Size geçici bir sürücü belgesi veriliyor, yeni sürücü belgeniz ise kısa süre içinde adresinize ulaştırılıyor.