Ege'den giriş yaptı Kayseri'ye doğru ilerliyor!

Meteorolojik kaynaklar, Türkiye'ye Ege üzerinden giriş yapan ve İç Anadolu bölgesine doğru ilerleyen hava dalgası hakkında vatandaşları uyardı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Ege'den giriş yaptı Kayseri'ye doğru ilerliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteorolojik kaynaklardan alınan son bilgilere göre, Türkiye'ye Ege üzerinden giriş yapan bir hava dalgası, İç Anadolu bölgesine doğru ilerliyor. İstanbul'a giriş yapan hava dalgası, ardından Sakarya ve Bolu'yu etkisi altına alarak rotasını Ankara'ya çevirecek. Bu durum, bölge genelinde yağışlı hava, şiddetli rüzgar ve ani sıcaklık değişiklikleri gibi hava koşullarına neden olabileceği tahmin ediliyor.

Ege'den giriş yaptı Kayseri'ye doğru ilerliyor!

Bu gece etkisini gösterebilir

Geçtiğimiz günlerde meteoroloji kaynaklardan, toz bulutu hakkında uyarılar gelmişti. Öte yandan mart ayının yağmurlu geçeceğini ve çamur yağmurlarının yağabileceği söylenmişti. Beklenen Afrika tozları bugün İstanbul’da etkili olurken, bu gece İç Anadolu bölgesinde de etkili olacağı ön görüldü.

Meteroloji kaynak olan Hava Forum sosyal medya hesabından çamur yağmurunun Türkiye'ye giriş yaptığını şöyle açıkladı; 'Afrika karışımlı çamur yağmuru İstanbul'a ulaştı. Geceye doğru başkent Ankara'ya da ulaşacak. Cephe yağışı Türkiye turnesinde...'

Uzmanlar, toz bulutlarının neden olabileceği hava kirliliğine karşı dikkatli olunması gerektiğini, astım gibi solunum rahatsızlıkları olan kişilerin önlem alması gerektiğini söyledi. Özellikle İstanbul ve İç Anadolu bölgesinde yaşayanlar, açık havada uzun süre kalmamaya özen göstermeli ve gerekirse maske kullanmalıdır.