Dövizde Artış Devam Ediyor! - Kayseri'de Güncel Döviz Fiyatları

Döviz kuru haftasonunda da kademeli olarak yükselirken, orta ve uzun vadeli yatırımcılar mart sonunda dolar Euro'nun ne kadar olacağını merak ediyor. Peki, döviz kuru bugün ne kadar oldu? 16 Mart güncel altın fiyatları Kayseri Anadolu Haberin, Kayseri haberlerinde…

Dövizde Artış Devam Ediyor! - Kayseri'de Güncel Döviz Fiyatları

Döviz kuru kademeli olarak yükselmeye devam ederken, yatırımcı dolar ve Euro’dan ne kadar kâr elde edeceğini merak ediyor. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizindeki değişimler ve enflasyonla mücadele çabalarıyla ilişkili olarak dolar ve Euro gibi ana döviz kurları üzerinde etkili oluyor.

Dolar kurunda baskılar artarken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamaları piyasayı yönlendirmeye çalışsa da vatandaşların döviz alımı hız kesmeden devam ediyor. Bu hafta dolar yüzde 0,80 değer kazanarak 32,2190 liraya, avro yüzde 0,30 artışla 35,1450 liraya kadar yükseldi.

Ekonomist Barış Soydan, dövizi dizginlemek için finansal OHAL uygulaması başladıdığını ifade etti. Soydan açıklamalarında, 'Yurt içinde dolara talep artınca Merkez Bankası tam gaz vadeli döviz satışı yapmaya başladı. Son 10 günde 2.8 milyar dolarlık TL Uzlaşmalı Vadeli Döviz satışı gerçekleşmiş. ‘MB anketine göre yıl sonu dolar tahmini 40,53 TL oldu. Dolar kuru 37 lira olacak diyen yabancı yatırımcıların tahminine göre biraz daha gerçekçi’ dedi.

16 Mart Kayseri döviz alış – satış fiyatları
Dolar
Alış: 32,12
Satış: 32,13

Euro
Alış: 35,11
Satış: 35,12

Sterlin
Alış: 41,81
Satış: 41,04