Döviz kuru hızlı başladı!

Döviz kuru haftanın yeni gününe yükseliş ile başladı. Yatırımını dolar ve avro tarafından yapanlar, önümüzdeki ay alış – satış fiyatlarının ne kadar olacağını merak ediyor. 26 Şubat güncel döviz kuru Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Döviz kuru hızlı başladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Döviz kuru haftanın ilk gününe yükseliş ile başladı. Dolar ve avro yatırımcısı önümüzdeki ay ne kâr elde edip etmeyeceğini merak ediyor. Döviz kurları, son zamanlarda yükseliş trendine girdi. ABD Doları, bugün 30TL seviyesine çıkarak tarihi zirvesini gördü. 

Döviz kurundaki bu yükselişin arkasında, küresel piyasalarda yaşanan risk iştahının azalması ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarına ilişkin belirsizlikler yatıyor. Yatırımcılar, Fed'in faiz artırımlarının küresel ekonomiyi resesyona sürükleyeceğinden endişe duyuyor. Bu endişe, riskli varlıklardan kaçışa ve dolar gibi güvenli liman para birimlerine talep artışına neden oluyor.

Ekonomist İslam Memiş, Tv100’deki köşe yazısında, bu hafta dolar ve avronun nasıl ilerleyeceğini aktardı. Memiş; ‘Dolar kuru, 31,10 lira seviyesinde güçlü bir destek seviyesi var. Yukarda ise 31,65 lira seviyesi. Şubat’ta 31 liraya yerleşen dolar/TL kurunda öngörüm aynı. Mart’ta 32 liraya yerleşmesini bekliyorum. Avro, 1,0824 seviyesinden haftaya başladı. Kısa vadede 1,07-1,09 aralığı geçerliliğini koruyor. Benim nazarımda teknik olarak 1,07 seviyesi dip seviyesi. Hedef bu yıl 1,12-1,15 aralığı olduğundan buralara ucuz diyebiliyorum. Bu hafta 1,09 denemesini bekliyorum’ ifadelerini kullandı.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

26 Şubat Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 31,11
Satış: 31,12

Euro
Alış: 33,80
Satış: 33,82

Sterlin
Alış: 39,52
Satış: 39,54