Kahve Yanı Kurabiyesi - Kakaolu Kesme Kurabiye - Az Malzemeli

Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri Kakaolu Kesme Kurabiye, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli kurabiyeler, kahve keyfini tamamlayan bir atıştırmalık olmanın yanı sıra, az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kahve Yanı Kurabiyesi - Kakaolu Kesme Kurabiye - Az Malzemeli

Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri Kakaolu Kesme Kurabiye, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli kurabiyeler, kahve keyfini tamamlayan bir atıştırmalık olmanın yanı sıra, az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak. 

Bu tarifle, kahve yanı kurabiyesi hazırlamak hem keyifli hem de son derece basit! Az malzemeyle harikalar yaratan bu tarifi deneyerek kahve saatlerinizi daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Kahve yanı kurabiyesi tutkusunu yeniden keşfedin ve sevdiklerinize de bu lezzeti sunun. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

1,5 su bardağı un

¼ (çeyrek) su bardağı kakao

100 gram margarin

Yarım su bardağı pudra şekeri

1 Yumurta sarısı

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilya

Hazırlanışı;

Bir karıştırma kabına, oda sıcaklığında bekleyen margarin, pudra şekeri, vanilya şekeri ve yumurta sarısını koyarak karıştıralım. Krema gibi olana dek yoğuralım. Daha sonra kabartma tozu ve azar azar unu ilave edelim. Yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğuralım (Hamur homojen pürüzsüz bir hale gelinceye kadar yoğurmanız gerekir).

Not: Unu azar azar ekle dememizin sebebi; markasına göre un oranları değişiklik gösterebiliyor. Bu yüzden kıvama göre eklemenizi tavsiye ederiz.

Kahve Yanı Kurabiyesi - Kakaolu Kesme Kurabiye - Az Malzemeli

Elde ettiğiniz kakaolu kesme kurabiyesi hamurunu kalın bir silindir haline getirip streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Daha sonra birer santim kalınlığında hamur kesme aparatı ile kesip yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Bir ölçüden ortalama 13-14 adet kurabiye çıkıyor. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişirin (Her fırından farklılık göstereceğinden arada bir kontrol edin).

Kahve Yanı Kurabiyesi - Kakaolu Kesme Kurabiye - Az Malzemeli

Kurabiyelerin üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun…