Döviz kuru bugün ne durumda? (1 Şubat)

Fed faiz kararının açıklanmasından sonra yatırımcılar, faiz kararının döviz kurunu nasıl etkileyeceğini merak etmeye başladı. 1 Şubat güncel döviz kuru fiyatları Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Döviz kuru bugün ne durumda? (1 Şubat)

Döviz kurunun, Amerika Merkez Bankası’nın faiz kararından nasıl etkileneceği merak konusu oldu. Uzmanlar, dolar kurunun yükselişinin arkasındaki ana nedenin küresel dolar endeksinin yükselişi olduğunu söylüyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarına devam etmesi, doları diğer para birimleri karşısında güçlendiriyor. 

Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Politika faizlerini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek son 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabitledi. Fed, karar metninde enflasyon yüzde 2’ye doğru hareket ettiğine ‘daha fazla güven’ duyana kadar faizleri düşürmeyeceğiniz açıkladı. Fed faiz kararından sonra altının ons fiyatı 2031 dolardan işlem görmeye, gram altın da 1985 TL seviyelerinde değerlenmesine sebep oldu. Fed faiz kararı, altını yukarı yönlü etkilerken, döviz kuralarını nasıl etkileyecek merak konusu oldu. Yatırımcıların açıklamalarına göre döviz şu anda yatay ve küçük yükselişler yaşarken, kısa süreli mesafede Fed faiz kararının etkisi ile dövizde de artışlar yaşanacağı söylendi.

1 Şubat Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 30,36
Satış: 30,36

Euro
Alış: 32,88
Satış: 32,91

Sterlin
Alış: 38,43
Satış: 38,44