Kayseri'de tehlike geçmedi – Yaptırmayan tam 73 bin TL ceza ödeyecek!

Hayvan yetiştiricilerine yönelik önemli bir duyuru yapıldı. Yaptırmayanlara 73 bin 143 lira idari para cezası uygulanacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de tehlike geçmedi – Yaptırmayan tam 73 bin TL ceza ödeyecek!

Şap hastalığına karşı Tarım ve Orman Bakanlığı ciddi önlemler alıyor. 29 Ocak-31 Mart tarihleri arasında uygulanacak olan aşıyı yaptırmayanlara 73 bin TL idari para cezası kesileceği duyuruldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Kayseri'de tehlike geçmedi – Yaptırmayan tam 73 bin TL ceza ödeyecek!

Şap hastalığı, çift tırnaklı hayvanlarda hızlı yayılan ve insanlara da bulaşabilen bir viral enfeksiyon olarak biliniyor.

Kayseri’de Ekim ayında Kocasinan ilçesi Elagöz Mahallesi’nde hizmete giren ve kent ekonomisine yıllık 20 milyar lira katkı sağlayacağı ifade edilen canlı hayvan borsası ve pazar yerinde geçtiğimiz ay içinde yasak kararı alınmıştı.

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) tarafından İç Anadolu’nun en büyük Canlı Hayvan Borsası ve Pazar Yeri olarak ifade edilen bölgede 20 Aralık 2023 tarihinde başlayan yasak sona ermişti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, şap hastalığının yayılmasını önlemek için acil ve sıkı önlemler aldı. 29 Ocak-31 Mart 2024 tarihleri arasında hayvan sahipleri için geçerli olacak 73 bin TL idari para cezası getirildi.

Şap hastalığı aşısının üç doz olarak uygulanacağını belirtilirken hayvanlarda bakanlık tarafından üretilecek olan aşıların kullanılacağı ve üreticilerden aşı bedeli dışında herhangi bir ücret alınmayacağı ifade edildi.

Şap hastalığına karşı mücadelede hayvan yetiştiricilerinin duyarlı olmalarını ve aşı yaptırmalarını önemle hatırlatılırken konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyen yetiştiricilere il ve ilçe müdürlüklerine başvurmalarını önerildi.