Dönüş Yolculuğu Ertelendi… - Bakın Neden?

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan dönüş tarihi ertelendi. Bakın neden ertelendi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Dönüş Yolculuğu Ertelendi… - Bakın Neden?

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan dönüş tarihi ertelendi.

Dragon kapsülü, ISS'ten ayrılma planlarındaki erteleme hakkında SpaceX'in resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, Florida kıyısındaki hava durumunun uygun olmaması nedeniyle Ax-3 ekibinin 5 Şubat'tan önce ISS'den ayrılmayacağı belirtildi. Açıklamada, ekiplerin hava koşullarını gözlemlemeye devam edeceği vurgulandı.

Ayrıca, Axiom Space şirketinin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan Dragon ekibinin ISS'ye veda töreninde Türk astronot Alper Gezeravcı, İngilizce olarak, ‘Bu harika takımın parçası olduğum için onur duyuyorum. Her adımımızda bize destek veren UUİ ekibine ve komutanımıza çok teşekkür ederim. Çok büyük bir misafirperverlik ve nezaketle bizi ağırladılar. Ülkeme bu cesur ve kararlı adım için çok müteşekkirim’ ifadelerini kullandı.

Dönüş Yolculuğu Ertelendi… - Bakın Neden?

Türkçe konuşmasında Gezeravcı, gerçekleştirdikleri görevin geleceğin teminatı olan gençler için ilham verici bir başlangıç olmasını diledi. ‘Bu bir hikayenin başlangıç noktasıydı, bir varış noktası değil. Bundan sonraki yolumuz tüm milletimize hayırlı uğurlu olsun’ diyerek sözlerini tamamladı.

SpaceX, Florida kıyılarındaki olumsuz hava koşulları sebebiyle Alper Gezeravcı'nın içinde bulunduğu Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılışını 5 Şubat Pazartesi gününe kadar erteledi.