Görevden mi alındı, istifa mı etti? Dikkat çeken detay ortaya çıktı

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan görevinden istifa etmesinin ardından koltuğa Fatih Karahan'ın oturduğunun duyurulduğu karar metnindeki ibare dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Görevden mi alındı, istifa mı etti? Dikkat çeken detay ortaya çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan sosyal medya hesabından görevinden istifa ettiğini duyurdu. Yaşanan gelişme sonrası Erkan’ın yerine Fatih Karahan geldi. Karahan’ın görev ilanının duyurulduğu kararnamede bir ibare, Erkan’ın görevden mi alındı yoksa istafa mı etti? sorusunu gündeme getirdi.

‘İtibar suikasti kampanyası düzenlenmiştir’

Hafize Gaye Erkan görevinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından şöyle duyurmuştu; ‘Tüm bu olumlu gelişmelere karşın kamuoyunun malumu olduğu üzere son dönemde şahsıma yönelik büyük bir itibar suikasti kampanyası düzenlenmiştir. Bu süreçten ailem ve dahası henüz bir buçuk yaşına bile girmemiş günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için, Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum.’

Karahan’ın görev ilanının duyurulduğu kararnamede, Erkan’ın görevden alındı ibaresi dikkat çekti. Kararnamede ise şu ifadeler yer alıyor; ‘Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı hafize Gaye Erkan, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci maddesi gereğince görevden alınmış ve bu suretle boşalan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na, 14.01.1970 tarihli ve 1211 sayılı Kanunun 25'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atanmıştır’ ifadeleri yer aldı.

Maaşını almaya devam edecek

Merkez Bankası başkanlarının üst kademe kamu yöneticilerinin atanması hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde görev süreleri dört yıl olarak belirleniyor. Ancak 375 sayılı KHK'nin ek 35. maddesine göre KHK'nin kullandığı tabirle, performanslarının yeterli görülmemesi durumunda bu görevden alınabiliyorlar. Görevden alındıktan sonra ise yine bu 375 sayılı KHK'nin ek 35. maddesine göre iki yıl boyunca eski görevlerinin ücretlerini almaları mümkün.