Türkler Sondan İkiye Kaldı!

ABD'li şirket Natixis Investment, Türkiye'deki emeklilerin, diğer ülkelerdekine kıyasla gelir ve yaşam kalitesi bakımından ne kadar geride kaldığını ortaya çıkaran bir araştırma yayımladı. Türkler bu araştırmaya göre bakın hangi ülkeyi geçerek sondan ikinci oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Türkler Sondan İkiye Kaldı!

ABD’li şirket Natixis Investment, Türkiye’deki emeklilerin, diğer ülkelerdekine kıyasla gelir ve yaşam kalitesi bakımından ne kadar geride kaldığını ortaya çıkaran bir araştırma yayımladı. Türkler sıralamanın sonunda bir ülkeyi geçerek sondan ikiye kaldılar. Peki o ülke hangisi?

Geçmiş yıllarda emekliler için ‘yaşanılabilecek’ ülkeler arasında yer alan Türkiye, son yıllarda uygulanan ekonomi politikaları ve emeklilerin düşen satın alma gücüyle birlikte artık listenin sonlarında yer alıyor. Listenin zirvesinde yer alan Norveçli emeklinin yaşam kalitesi yüzde 87, İsviçreli'nin yüzde 86 olarak hesaplanırken, ilk 15'teki ülkelerin tamamında emeklilerin yaşam kalitesi yüzde 80'in üzerinde ölçülmüş.

Türkler Sondan İkiye Kaldı!

Ancak Türk emeklilerin ölçülen yaşam kalitesi sadece yüzde 25 olarak belirlenmiş. Rapora göre, Türkiye'den daha kötü tek ülke yüzde 10 ile Hindistan olurken, Brezilya ile birlikte Türk emekliler yüzde 36'lık oranlarıyla sondan ikinci sırayı paylaşıyorlar. Meksika ve Kolombiya da emeklilikte en yaşanılmaz ülkeler arasında yer alıyorlar.

Türkler Sondan İkiye Kaldı!

Türkiye'deki emeklilerin gelir açısından dünya sıralamasında sonuncu olması ve yaşam kalitesi açısından da sadece Hindistan'ı geçerek 44 ülke arasında sondan ikinci olması, ülkenin emeklilik sistemi ve ekonomik durumuyla ilgili önemli bir gerçeği gözler önüne seriyor. ABD'li şirket Natixis Investment'ın yayımladığı araştırma, Türkiye'deki emeklilerin diğer ülkelerdekilere kıyasla gelir ve yaşam kalitesi bakımından ne kadar geride olduğunu açıkça ortaya koyuyor.