Alper Gezeravcı Ne Zaman Dönecek?

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, 20 Ocak'ta uzay yolculuğuna başlamıştı. Gezeravcı'nın uzayda ki yolcuğu ne zaman bitecek merak ediliyor. Peki Gezeravcı ne zaman dönecek? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Alper Gezeravcı Ne Zaman Dönecek?

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, 20 Ocak’ta uzay yolculuğuna başlamıştı. Gezeravcı’nın uzayda ki yolcuğu ne zaman bitecek merak ediliyor. Peki Gezeravcı ne zaman dönecek? 

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda geçirdiği 14 günlük misyonun ardından, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu başlıyor. Gezeravcı, ISS'de TUA ve TÜBİTAK tarafından belirlenen 13 önemli deneyi gerçekleştirdi. Bu deneyler, kanserden bağışıklık hücrelerine, alglerden propolise kadar geniş bir yelpazede yer alıyor ve bilimsel literatüre önemli katkılarda bulunması bekleniyor.

Alper Gezeravcı Ne Zaman Dönecek?

Dönüş, Dragon kapsülü ile Florida'nın eyaleti Orlando'nun açıklarında okyanusa yapılacak. Ancak, dönüş yolculuğunun canlı yayınına dair bilgiler henüz paylaşılmadı. Gezeravcı'nın uzaydan dönüşü, Türkiye saati ile bugün 17:50'de gerçekleşecek. Bu önemli an, Türkiye'nin uzay, havacılık ve savunma sanayisine katkı sağlama yolundaki ilerlemesini vurguluyor.

Gezeravcı'nın gerçekleştirdiği deneyler arasında; uzay araçlarının itki sistemlerinin daha verimli hale getirilmesi, mikroalg türlerinin karbondioksit yakalama performanslarının ve oksijen üretim kabiliyetlerinin belirlenmesi, yeni nesil malzeme geliştirme kabiliyeti kazanılması ve propolisin mikro yer çekimi ortamındaki bakteriler üzerindeki etkisinin araştırılması gibi alanlarda önemli bilimsel adımlar atıldı. Türkiye'nin uzay ve bilim dünyasındaki bu başarı, gelecek projeler ve keşifler için umut verici bir temel oluşturuyor.