Doğalgaz Kullanımında Hayati Tedbirler – Tek Tek Sıralandı!

Türkiye'nin en büyük entegre endüstri grubu SOCAR Türkiye'nin grup şirketlerinden Kayserigaz, doğalgaz kullanımında dikkat edilmesi gereken hayati kuralları tek tek sıralayarak, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Bakın alınması gereken tedbirler neler? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Doğalgaz Kullanımında Hayati Tedbirler – Tek Tek Sıralandı!

Türkiye’nin en büyük entegre endüstri grubu SOCAR Türkiye’nin grup şirketlerinden Kayserigaz, doğalgaz kullanımında dikkat edilmesi gereken hayati kuralları tek tek sıralayarak, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Bakın alınması gereken tedbirler neler?

SOCAR Türkiye'nin en büyük entegre endüstri grubu şirketlerinden biri olan Kayserigaz, doğal gazın güvenli kullanımıyla ilgili abonelerine önemli hatırlatmalarda bulundu. Doğal gaz kullanımı, evlerde, işyerlerinde ve endüstriyel tesislerde yaygın bir enerji kaynağı olarak kullanılmaktadır. Ancak doğal gazın yanlış kullanımı veya güvenlik önlemlerinin ihmal edilmesi ciddi tehlikelere neden olabilir. Bu nedenle, Kayserigaz abonelerini doğal gazın güvenli kullanımı konusunda bilinçlendirmek amacıyla çeşitli uyarı ve hatırlatmalarda bulunmaktadır.

Doğalgaz Kullanımında Hayati Tedbirler – Tek Tek Sıralandı!

Kayserigaz'ın yaptığı açıklamada, doğal gaz kullanıcılarının dikkat etmesi gereken önemli noktalar şu şekilde sıralanmıştır;

1. Cihazlara düzenli bakım yapılmalı ve baca ile cihazdaki sızıntılar kontrol edilmelidir. Düzenli bakım, cihazların daha verimli ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlar ve olası arızaların önceden tespit edilmesine yardımcı olur.

Doğalgaz Kullanımında Hayati Tedbirler – Tek Tek Sıralandı!

2. Bacalı cihazlar kullanılıyorsa, mutlaka karbonmonoksit alarm cihazı bulundurulmalı ve çalışır durumda olmalıdır. Karbonmonoksit zehirlenmeleri ölümcül olabilir, bu nedenle alarm cihazının düzenli olarak kontrol edilmesi ve pilinin değiştirilmesi önemlidir.

3. Doğal gaz tesisatlarına sadece yetkili firmalar tarafından müdahale edilmelidir. Tesisatın doğru ve güvenli bir şekilde kurulması, olası kaçak ve sızıntıların önlenmesine yardımcı olur.

4. Bacalı cihazlar ile aspiratörler aynı bacaya bağlanmamalıdır. Aynı baca paylaşımı, hava akışını ve baca performansını olumsuz etkileyebilir, bu da güvenlik riski oluşturabilir.

5. Hermetik olmayan bacalı cihazlar, doğru şekilde baca bağlantısına sahip olmalı ve bakımı düzenli olarak yapılmalıdır. Bacanın temiz ve düzenli olması, doğal gazın güvenli bir şekilde yanmasını sağlar.

6. Bacaların periyodik olarak bakımı ve temizliği yapılmalıdır. Bacaların tıkanması veya kirli olması, doğal gazın yanma verimini düşürebilir ve tehlikeli gaz birikimlerine neden olabilir.

Doğalgaz Kullanımında Hayati Tedbirler – Tek Tek Sıralandı!

7. Gaz tesisatının bakımı, sertifikalı firmalar aracılığıyla yılda bir kez yapılmalıdır. Bu bakım, tesisatın sağlıklı bir şekilde çalışmasını ve güvenliğinin sağlanmasını sağlar.

8. Cihazların gaz bağlantı noktaları düzenli olarak kontrol edilmeli ve sızıntı olup olmadığı kontrol edilmelidir. Gaz sızıntıları, ciddi güvenlik riskleri oluşturabilir ve hemen önlem alınması gereken durumlardır.

9. Karbonmonoksit ve gaz alarm cihazlarının düzenli olarak kontrol edilip, gerekirse pil ve sensörleri değiştirilmelidir. Bu alarm cihazları, olası tehlikeleri erken bir şekilde tespit etmek için önemlidir.

10. Hermetik tipi cihazların baca bağlantıları ve sızdırmazlıkları düzenli olarak kontrol edilmelidir. Bu cihazların doğru ve güvenli bir şekilde çalışması için baca bağlantılarının sağlam olması önemlidir.

Kayserigaz, doğal gaz kullanıcılarının güvenliği için bu önlemlerin alınmasını tavsiye etmektedir. Gaz kaçağı veya sızıntısı durumunda ise, derhal 187 Doğal Gaz Acil Hattı'nı aramak önemlidir. Bu hatırlatmaların doğal gaz kullanıcılarının güvenliğini sağlamak adına dikkate alınması gerekmektedir.