Lahmacun Tahtını Kaptırdı! – Gece 12'den Sonra…

Türkiye'nin yemek alışkanlıkları, gün geçtikçe daha da çeşitleniyor ve online yemek siparişi sektöründe dönüşüm gözle görülür bir şekilde kendini hissettiriyor. Yıllardır zirvede olan lahmacun artık tahtını geniş bir lezzet yelpazesine sahip olan bakın hangi ürüne kaptırdı? Özellikle gece 12'den sonra en çok hangi ürün tüketiliyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Lahmacun Tahtını Kaptırdı! – Gece 12'den Sonra…

Türkiye'nin yemek alışkanlıkları, gün geçtikçe daha da çeşitleniyor ve online yemek siparişi sektöründe dönüşüm gözle görülür bir şekilde kendini hissettiriyor. Yıllardır zirvede olan lahmacun artık tahtını geniş bir lezzet yelpazesine sahip olan bakın hangi ürüne kaptırdı? Özellikle gece 12’den sonra en çok hangi ürün tüketiliyor?

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan lahmacun artık Türkiye'de en çok sipariş edilen yemek değil. GetirYemek'in CEO 'su Yasemin Şişik Çelikboy sektöre dair son verileri paylaştı. Online yemek siparişi sektörünün hızla büyümesi ve rekabetin artması da bu dönüşümü tetikleyen etkenler arasında yer alıyor. Gece saatlerindeki artan talep, restoranların ve platformların iş stratejilerini de şekillendiriyor ve sektörün geleceği üzerinde önemli bir etkiye sahip oluyor. Geçtiğimiz yıllarda en çok sipariş edilen yemek olan lahmacun bu sene tahtan indi ve yerini tavuk dönere bıraktı.

Lahmacun Tahtını Kaptırdı! – Gece 12'den Sonra…

Mutfak kategorilerinde ilk sırada tavuklu ürünler yer aldı. Ürünler sırasıyla şöyle takip ediyor; dürüm, kahve ve içecek, döner ve burger. Online yemek sektöründe siparişlerin yarısından fazlası akşam saat 18.00'dan sonra veriliyor. Saatlik durumlara bakıldığında, gün içinde tavuk ilk sıradayken, gece 12'den sabah 6'ya kadar geçen sürede en çok sipariş edilen ürün tavuk dürüm oldu. Geçtiğimiz yıllarda bu sıralamada lahmacun zirvedeyken, yerini artık tavuk dürüme bıraktı.

Lahmacun Tahtını Kaptırdı! – Gece 12'den Sonra…

Bu tercihin değişmesinin sebebi lahmacun fiyatlarındaki artışa dayandırılıyor. Vatandaşlar tek lahmacun fiyatına para vermek yerine tavuk dürüm alıp daha doyurucu olacağını düşünerek tavuk dürüm aldıklarını söylüyorlar.