Bakanlık da harekete geçmişti: Dilan Polat ve Engin Polat'a büyük şok!

Dilan Polat ve Engin Polat cephesinde sular durulmuyor. Olaylar gerim gerim geriliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şİmşek'in talimatıyla harekete geçen bakanlığın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'da harekete geçti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Bakanlık da harekete geçmişti: Dilan Polat ve Engin Polat'a büyük şok!

Dilan Polat ve Engin Polat cephesinde sular durulmuyor. Olaylar gerim gerim geriliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şİmşek'in talimatıyla harekete geçen bakanlığın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'da harekete geçti. 

Ünlü İş insanı Dilan Polat'ın gözler önüne serdiği servetin arka planı olarak birçok iddia gündeme oturdu. Buna göre Polat ailesinin vergi kaçakçılığı, kara para aklama yaptığı iddiaları öne sürülerek çeşitli belgeler ortaya çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Dilan Polat ve Engin Polat’ı yakın takibe aldı. MASAK, bu tedarikçilerin aslında gerçek bir mal alışı olmayan, beyanname vermeyen, çalışanı, bankacılık hareketi olmayan ve hakkında sahte belge düzenleme kaydı olan şirketler olduğunu saptadı.

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, MASAK raporunun ortaya çıkmasıyla birlikte Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Soruşturma kapsamında Dilan Polat ve Engin Polat çifti ile ikinci derece yaınlarının hakkında mal varlıklarına el koyma kararı verildi.

Ayrıca çifte yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Ayrıca 16 şirket ile 8 kişi hakkında da soruşturma başlatıldı.