Cumhuriyet Meydanı rengârenk - Kayserililer üçer beşer alıyorlar!

Kayseri'de çiçekçilerde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Üstelik alan bir değil üçer beşer adet alıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Cumhuriyet Meydanı rengârenk - Kayserililer üçer beşer alıyorlar!

Kayseri’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çiçekçiler yoğun mesai harcıyor. Taleplere yetişmeye çalışan Kayseri Çiçekçiler Pasajı Kültür Sosyal Ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Doğan telefonlara dahi cevap veremediklerini söyledi. 

Cumhuriyet Meydanı rengârenk - Kayserililer üçer beşer alıyorlar!

Anma amacıyla ilan edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm dünyada kutlanıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların toplumda eşitlik, adalet ve güçlü bir ses olmasına dikkat çekiyor. Bu özel günde Dünya Kadınlar Günü’nün ne zaman ilan edildiği ve nasıl ortaya çıktığı da merak ediliyor.

Cumhuriyet Meydanı rengârenk - Kayserililer üçer beşer alıyorlar!

Peki bu özel gün nasıl ortaya çıktı?

Kaynaklara göre, Kadınlar Günü’nün çıkış noktası, ABD’de 8 Mart 1857’de yaşanan olaylara dayanıyor. Daha iyi çalışma koşulları talep eden 40 bin kadın işçinin grevi sırasında polisin işçileri tekstil fabrikasına kilitlemesinin ardından çıkan yangında 120’den fazla kadın işçi hayatını kaybetti.

Olayın ardından ayaklanmalar başlarken düzenlenen sayısız eylemlerle kadınlar için iş hayatlarında haklarının artırılmasını ve kadınlara oy hakkı verilmesi talep edildi.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag'daki Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı'nda 1857'de hayatını kaybeden işçilerin anısına 8 Mart'ın Kadınlar Günü olarak kutlanmasına ilişkin öneri sundu ve bu öneri oybirliğiyle kabul edildi.

Kayserili vatandaşlar da Kadınlar Günü’nün farkındalığıyla hareket ederek annesine, eşine, sevgilisine, kız kardeşine hediyeler alarak bu özel günü anıyor.

Tercih edilen hediyelerin en başında ise çiçekler geliyor. Kayseri’de çiçekçiler bu yıl da Kadınlar Günü’nü yoğun mesai harcayarak geçiriyor.

Cumhuriyet Meydanı rengârenk - Kayserililer üçer beşer alıyorlar!

Kayseri’de çiçekçilik yapan Kayseri Çiçekçiler Pasajı Kültür Sosyal Ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Doğan, ‘Bugünkü satışlardan oldukça memnunuz. Gayet iyi gidiyor. Yoğun sizin de gördüğünüz gibi. Telefonlara tanıdık olmazsa bakamıyoruz. Çünkü yetişemeyeceğiz yoksa siparişlere. Baya hareketli. Genelde karanfil tercih ediyorlar. Fiyatlara gelecek olursak da paketlemediğimiz sade karanfil 35 TL ile 50 TL arasında değişiyor. Paketli olunca fiyat artıyor. Güller 100-150 TL arası. Pahalı diyenler oluyor haliyle ama biz pahalı satmıyoruz çiçek pahalı. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. İnşallah daha iyi günlere nasip olur diye umutlanıyoruz’ dedi.