8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Ne Hediyesi Alınır?

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün gelmesiyle birlikte en çok araştırılan başlıklardan biri 'Ne hediyesi alınır?' oldu. Kadınlar gününde, kadınları mutlu etmek için bakın neler alabilirsiniz? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Ne Hediyesi Alınır?

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dünya’da ve Türkiye’de kutlanıyor. Birçok vatandaş bugün ne alacağını araştırırken, sizin için birkaç hediye fikrini derledik. Kadın hakları ve eşitliğe vurgu yapılan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bakın ne olmuştu?

19. yüzyılda ABD’nin New York şehrinde 8 Mart 1857 tarihinde bir tekstil fabrikasında çalışan kadın işçiler, insanlık dışı çalışma koşullarına, düşük ücretlere ve uzun iş saatlerine karşı isyana geçmişlerdi. Daha iyi çalışma koşulları için savaşan kadınlar, polis müdahalesi ile kapana sıkışmış ve yangın çıkmıştı. Çıkan yangın da birçok kadın hayatını kaybetti. 1908’de yine aynı fabrika da grev yapan kadınlar, polis müdahalesine maruz kaldı ve yine birçok kadın yaralandı ya da hayatını kaybetti. 1910 yılında yapılan uluslararası sosyalist kadınlar konferansında, 8 Mart Kadınların Uluslararası Günü olarak anılması teklif edildi ve teklif kabul edilerek, 1911 yılından itibaren birçok ülkede kutlanmaya başladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Ne Hediyesi Alınır?

Peki ne hediyesi alınır?

‘Kadınlar bir çiçektir’ mottosu, herhalde bu özel günde kadınlara verilecek en güzel hediyelerden biri olan çiçek buketlerini insanlar için çağrıştırıyor. 8 Mart’ta kadınlara özel buketler yaptırabilir, yetiştirilebilir bitkilerden hediye edebilirsiniz.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Ne Hediyesi Alınır?

Kadınlara özel olduğunu hissettirmek adına takı hediyesinde bulunabilirsiniz.

Hayatınızda bulunan kadınların kişisel zevklerine göre, hobi malzemeleri, kitap, kişisel bakım ürünleri, kıyafet, el yapımı hediyeler, saat ve ayakkabı gibi hediyeler de alabilirsiniz.