Cumhuriyet Meydanı'nda gören buraya akın etti!

Cumhuriyet Meydanı'nda bugün haftasonu olması nedeniyle vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Çadırı gören Kayserililer ise merak edip buraya akın etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Cumhuriyet Meydanı'nda gören buraya akın etti!

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda SMA hastası Muhammed Yusuf için kermes düzenlendi. Meydanda vakit geçiren vatandaşlar çadırı merak ederek buraya akın etti. Muhammed Yusuf için kermes düzenlendiğini gören vatandaşlar ise destek olmak için buradan alışveriş yaptı.

Kızılay Kan Merkezi yanında açılacak kermes çadırı günler öncesinden sosyal medyadan duyuruldu. Afişi gören kadınlar destek olmak istediklerini söyleyerek evlerinden pasta, börek gibi ürünler hazırlayıp kermeste satışa sundu. Kermeste ev yemekleri, hazır ürünler ve el işlerine kadar birçok ürün stantta yerini aldı.

Elde edilen para ile SMA hastası Muhammed Yusuf'un tedavisine katkı sağlanması amaçlandı. Kermeste ürün satan minik kız, annesinin burayı öğrendiğini, bebeği tanımadıklarını ancak destek olmak için kendi imkanlarıyla ürünler hazırladıklarını söyledi. Minik kız öğle saatlerine kadar yaklaşık 2 bin lira kazandıklarını belirtti.

Cumhuriyet Meydanı'nda gören buraya akın etti!

Kermese yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen kadınlar burada açtıkları stantların yanı sıra Kızılay Çadırı altında da gözleme yapıp sattı. Meydanda vakit geçiren vatandaşlar buradan çay ve yemek alarak Muhammed Yusuf'un tedavisi için gerekli olan paraya katkıda bulundu.

Abla Melisa Aktaş, ''Muhammed Yusuf için büyük bir mücadele içerisindeyiz. İnsanların destek olmak için bir araya gelmesiyle adım adım ilerleme sağlanıyor. Bugün de hayırseverlerimizin destekleriyle kermesimiz gerçekleşti. Bütün halkımızın desteklerini bekliyoruz.'' dedi.

Tedavi için gerekli olan paranın 60 milyon TL olduğunu belirten Aktaş şu anda 8 milyon TL toplandığını söyledi. Aktaş paranın kısa sürede toplanması amacıyla kermes, stant, oyun gibi etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda gören buraya akın etti!

İnsanların sosyal medyadan görüp kermese katılım sağladıklarını anlatan Aktaş, ''İnsanlar sosyal medyadan bizi tanımasalar bile görüp gelmişler. Gerçekten çok duygulandım. Muhammet Yusuf'un sesini duyurmuşuz ve duyurmaya da devam ediyoruz. Kayseri halkı gerçekten çok duyarlı. Memleketimle gurur duyuyorum. Hayırseverlerimiz, iş adamlarımız, yetkililerimiz ve devlet büyüklerimizin destekleriyle bu kampanya bir an önce bitsin istiyoruz. Kardeşimin kasları her geçen gün eriyor. Artık bir an önce toplayalım istiyoruz. Beş lira, on lira derken bu para şu anda 8 milyon oldu. Muhammed Yusuf yoğun bakımdan yeni çıktı. Bu hastalığa sahip çocukların enfeksiyon riski çok yüksek. Biz bir yandan da Muhammet Yusuf'u enfeksiyondan korumaya çalışıyoruz.'' diye konuştu.

Anne Neriman Aktaş ise 5 aydır mücadele verdiklerini belirterek para toplamaya devam edeceklerini dile getirdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda gören buraya akın etti!

Tedavide büyük yol kat eden ve yürümeye başlayan Melih Eymen gibi Muhammed Yusuf'un da yürümesini istediğini söyleyen Anne Aktaş, şunları kaydetti: ''Melih Eymen'in annesi de burada bize destek veriyor. Bugün kermesimize ilgi yoğundu. Bundan dolayı mutluyum. Vatandaşlardan çok destek bekliyoruz.''

SMA hastası Muhammed Yusuf için açılan kermes yarın da devam edecek.

Cumhuriyet Meydanı'nda gören buraya akın etti!Cumhuriyet Meydanı'nda gören buraya akın etti!