Cumhurbaşkanı Açıkladı – Adaylar Belli Oluyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Cuma namazı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada adayların belli olacağını açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Cumhurbaşkanı Açıkladı – Adaylar Belli Oluyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Cuma namazı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada adayların belli olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada geçtiğimiz günlerde İstanbul merkezli bazı büyükşehir başkanlarını açıkladıklarını hatırlatarak, 14 Ocak günü Ankara merkezli olarak büyükşehirler ve kalan illerin açıklamasını yapacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında; ‘Şu anda ön açıklamaları arkadaşlarımız yapıyor. Pazar gününe yetiştirmeye gayret ediyoruz. Pazar günü inşallah ATO Kongre Salonu’nda toplantımızı yapıp kalan illerimizi açıklayacağız’ dedi.

Yerel seçimlere Cumhur İttifakı olarak mı yoksa AK Parti ayrı MHP ayrı mı girecek sorularının üzerine Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi. Cumhur İttifakı olarak, neler yapabiliriz, arkadaşlarımız çalışmalarını nasıl sürdürüyor, yapılan çalışmalarda geldikleri nokta nedir, bunların değerlendirmesini Bahçeli ile yaptık diyen Erdoğan, ‘Yine Devlet Bey'le dün bu minval üzere çalışmamızı yaptık. Malum Manisa ve Mersin'de büyükşehir olarak şu anda MHP çalışmalarını sürdürüyor. Onlar da bu çalışmalarda gayet güçlü bir şekilde gerek Büyükşehir adayı noktasında gerek ilçeler üzerindeki çalışmalarını birlikte arkadaşlarımızla yürütüyorlar. Diğer büyükşehirlerde de bizimle yine aynı kararlılıkta çalışmaları yürütüyoruz’ dedi.

Böylelikle, Cumhur İttifakının yerel seçimlerde de birlikte ilerlediğini dile getiren Erdoğan, Cumhur İttifakı, karşı yakada olanlara beklemediği bir hüsran yaracak ifadelerinde bulundu.